Ostali sportovi

Novi ugovor za šampiona Formule 1: Ferštapen još dugo u Red Bulu

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2022

-

13:11

Novi ugovor za šampiona Formule 1: Ferštapen još dugo u Red Bulu
Novi ugovor za šampiona Formule 1: Ferštapen još dugo u Red Bulu - Copyright Tanjug/AP Photo/Eduardo Verdugo

veličina teksta

Aa Aa

Svetski šampion Formule 1 Maks Ferštapen ostaće u timu Red Bula narednih šest sezona.

"Obožavam ovaj tim i prošla godina je bila prosto neverovatna. Naš cilj od 2016. godine je da osvojimo šampionat i sada kada smo to učinili, želja nam je da tu titulu zadržimo", rekao je Holanđanin.

Novi ugovor Ferštapena vredi izmeđi 40 i 50 miliona evra godišnje, što ga čini jednim od najvećih u istoriji Formule 1.

 

 

"Naš momentalni fokus nakon produžetka saradnje sa Maksom okreće se odbrani njegove titule šampiona" izjavio je direktor austrijskog tima, Kristijan Horner.

Podsećamo, Red Bul ostao je bez Hondinih motora nakon završetka saradnje sa japanskim proizvođačem, pa će biti zanimljivo kako će se snaći sa motorima koje su sami proizveli. Uz Ferštapena, u ekipi ostao je i Serhio Perez koji je sjajnim odbrambenim manevrima protiv Hamiltona omogućio svom kolegi da se u poslednjem krugu bori za naslov prvaka Formule 1.

Što se ostalih ekipa tiče, pomenuti Luis Hamilton voziće u paru sa Džordžom Raselom za Mercedes, Karlos Sains nastupaće sa Šarlom Leklerom za Ferari, dok će u bolidima Meklarena sedeti Lando Noris i Danijel Rikardo.

Nova sezona počinje 20. marta kada je na programu velika nagrada Bahreina. U četvrtak je iz Formule 1 stigla potvrda da se trka za Veliku nagradu Rusije neće održavati ni u budućnosti, s obzirom na to da je ugovor raskinut i da ne postoji mogućnost da se ponovo potpiše.

Komentari (0)

Sport