Ostali sportovi

Rukometaši Srbije se u Kragujevcu pripremaju za dva prijateljska meča protiv Češke

Komentari

Autor: Euronews

16/03/2022

-

09:44

Rukometaši Srbije se u Kragujevcu pripremaju za dva prijateljska meča protiv Češke
Lazar Kukić - Copyright Tibor Illyes/MTI via AP

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije se već drugi dan nalaze u Кragujevcu gde se pripremaju u okviru EHF nedelje nacionalnih timova. Izabranici Tonija Đerone, prvi put na okupu nakon Evropskog prvenstva održanog u januaru, u punom sastavu se pripremaju za naredne izazove koji su pred njima.

Za mesec dana "orlove" očekuju mečevi baraža za Svetsko prvenstvo, a Srbija će igrati sa boljim iz mečeva između Slovenije i Italije koji su na programu tokom ove nedelje (16. i 20. mart).

Naši rukometaši nakon nekoliko dana treninga u Кragujevcu kreću put Žubrija gde će odigati kontrolne mečeve sa selekcijom Češke (18. i 19. mart), kao generalnu probu pred utakmice u aprilu.

Srbija će prvi meč baraža odigrati na gostujućem terenu, dok je revanš na programu 16. aprila u Кragujevcu.

"Pred nama je dvomeč sa Češkom, ujedno i priprema za utakmice baraža za Svetsko prvenstvo. Očekujemo da će to biti selekcija Slovenije. Znamo da je u putanju jak i nezgodan protivnik sa dosta dobrih individualnih igrača, ali smatram da ćemo se dobro spremiti. Fokusiramo se na nas i našu igru tako da će nam dobro doći ove dve utakmice. Svaka utakmica je dobro došla. U januaru nismo bili u punom sastavu, takođe nismo bili u prilici da igramo pripremne mečeve uoči Evropskog prvenstva i svaka nova utakmica nam je značajna za uigravanje. Igramo protiv Češke, a to je ekipa koja raste iz godine u godinu", rekao je Lazar Кukić i osvrnuo se na aprilske mečeve:

"Iako se u sportu nikad ne zna, očekujemo Sloveniju u baražu. Svi dobro poznajemo igrače iz Slovenije jer igraju u klubovima sa mnogim našim igračima. Sigurno je da će i kod njih biti zaokret u igri uz novog trenera, ali glavni fokus je na nama i našoj igri".

Komentari (0)

Sport