Ostali sportovi

Luis Hamilton iskren posle Džede: Mercedes je daleko od Ferarija i Red Bula

Komentari

Autor: Euronews

28/03/2022

-

13:25

Luis Hamilton iskren posle Džede: Mercedes je daleko od Ferarija i Red Bula
Luis Hamilton iskren posle Džede: Mercedes je daleko od Ferarija i Red Bula - Copyright Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar, File

veličina teksta

Aa Aa

Svetski prvak Maks Ferštapen u "ludoj završnici" pretekao je Šarla Leklera tri kruga pre kraja i slavio u Džedi na drugoj trci Formule 1 u sezoni.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton je trku za VN Saudijske Arabije počeo sa 15. mesta. Probio se do šeste pozicije, a onda je nesvakidfašnjim spletom okolnosti morao da čeka Fernanda Alonsa kako bi ušao na promenu guma i izgubio dragoceno vreme. Vratio se kao 12. i završio trku na 10. poziciji. 

„Uradio sam sve da dostignem maksimum u datoj situaciji. "Gurao" sam do kraja u trci koja me je prilično psihički izmorila. Ne znam da li smo uspeli kao tim, ali uradili smo šta smo uradili i idemo dalje. Situacija oko pita bila je nesvakidašnja, ali iz svake trke moramo da učimo, budemo tihi i mudri. Veliki je posao pred nama. Trenutno se ne borimo za vrh, toliko smo daleko od vodećih vozača", istakao je Hamilton.

 

 

Međutim, sedmostruki prvak sveta se ne miri sa datom situacijom.

"Uvek gledam da budem pozitivan u teškim situacijama, ali sigirno je da nećemo sedeti skrštenih ruku. Ne možemo biti zadovoljni ovakvim rezultatima", rekao je vozač Mercedesa.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Australije na stazi „Albert park“ 10. aprila, a Mercedes će sigurno tokom sezone uraditi neka poboljšanja bolida kako ne bi bio puki epizodista u duelu Ferarija i Red Bula, koji su daleko brži bolidi na startu sezone.

Komentari (0)

Sport