Ostali sportovi

Srpski strelci posle uspeha na EP: Početak puta prema Parizu

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2022

-

16:05

Srpski strelci posle uspeha na EP: Početak puta prema Parizu
Zorana Arunović i Damir Mikec - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Na Evropskom prvenstvu u Hamaru u streljaštvu Srbija je ostvarila istorijski uspeh osvajanjem devet medalja, četiri juniorske i pet seniorskih.


"Posle ovog šampionata sedmoro naših strelaca je kategorizovano u program Olimpijskog komiteta za Igre u Parizu. Ove godine verujem da ćemo ostvariti i prve kvote, a posebno smo srećni što stasava nova generacija juniora", izjavio je predsednik Saveza Nenad Putnik na konferenciji za medije u Beogradu i zahvalio se na podršci Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije jer je, kako je naveo, streljaštvo skup sport i nije samoodrživ.

Zorana Arunović, koja je na šampionatu osvojila zlatnu timsku medalju i bronzu "u miksu" sa Damirom Mikecom, izjavila je da bi svoj nastup ocenila "sedmicom".

"Smatram da imam dosta mesta za napredak, što me posebno raduje pred SP u drugoj polovini ove godine", rekla je Arunović i naglasila da je ekipno zlato prvi put osvojeno bez Bobane Veličković, ali da je ona, bez obzira što više nije sa nama, i dalje deo tima.

Damir Mikec je rekao da je kontinuitetom osvajanja medalja Srbija pokazala da je velesila u sportu.

"Zvanično smo prvi u Evropi kao tim, to je veliki uspeh i mnogo nam znači. Verujem da ćemo na Svetskom prvenstvu u Kairu ove godine doneti nove medalje i prve kvote za Pariz".

Mlada Teodora Vukojević, koja je kao juniorka osvojila zlato u seniorskoj konkurenciji, zahvalila se kolegama na podršci, kao i Lazar Kovačević, koji je "u miksu" sa Andreom Arsović osvojio srebro.

Arsovićeva je rekla da se u veoma uzbudljivom finalu isplatio uloženi rad.

"Verujem da ćemo u budućnosti samo nastaviti da nižemo rezultate. Posebno hvala mom treneru Draganu Doneviću. Ovo je samo početak našeg puta prema Parizu", istakla je Arsovićeva.

Komentari (0)

Sport