Ostali sportovi

Srbija mora da ide na Svetsko prventsvo: Selektor Toni Đerona optimista pred mečeve sa Slovenijom

Komentari

Autor: Euronews

11/04/2022

-

10:01

Srbija mora da ide na Svetsko prventsvo: Selektor Toni Đerona optimista pred mečeve sa Slovenijom
Srbija mora da ide na Svetsko prventsvo: Selektor Toni Đerona optimista pred mečeve sa Slovenijom - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Veoma važna i zahtevna nedelja je pred rukometašima Srbije. Nedelja u kojoj se donosi odluka o učešću na Svetskom prvenstvu 2023. godine. Prepreka na putu do takmičenja, čiji su domaćini Poljska i Švedska je selekcija Slovenije koja je u prvom krugu baraža eliminisala Italiju i zakazala mečeve sa Srbijom za plasman na svetski šampionat.

"Orlovi“ su juče počeli da se okupljaju u Beogradu, a potom krežu u Celje gde ih u sredu, 13. aprila od 20:00 časova očekuej prvi baraž meč protiv selekcije Slovenije, dok je revanš zakazan tri dana kansije u Kragujevcu.

"Ovo su dva ključna meča za budućnost nacionalnog tima i očekujemo pobedu. Ove dve utakmice nam pružaju mogućnost da igramo na Svetskom prvenstvu sledeće godine, a mi moramo biti tamo. Žreb nam nije bio naklonjen ni ovoga puta, ali siguran sam da ni Slovenija nije zadovoljna zbog ekipe koju je izvukla", rekao je španski stručnjak i dodao:

"Drugi meč igramo na domaćem terenu, u Кragujevcu i to je bitno. Ali i u prvom meču ćemo pružiti sto odsto svojih mogućnosti da se vratimo iz Slovenije sa pobedom".ž

Svetsko prvenstvo za rukometaše se održava od 11. do 29. januara 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj. Pored domaćina, Poljske i Švedske i aktuelnog svetskog prvaka Danske, zahvaljujući plasmanu na EHF EURO 2022 učešće su obezbedile selekcije Španije, Francuske i Norveške.

Belgija je nakon trijumfa nad Slovačkom u prvom krugu baraža ostvarila direktan plasman na Svetsko prvenstvo usled diskvalifikacije selekcije Rusije iz svih takmičenja. Učešće na Svetskom šampionatu su obezbedile i reprezentacije Bahreina, Irana, Кatara, Saudijske Arabije, Argentine, Urugvaja, Brazila, Čilea i Južne Кoreje.

Nakon aprilskog baraža biće poznato još osam evropskih selekcija koje će se naći na Svetskom prvenstvu 2023. godine.

Komentari (0)

Sport