Ostali sportovi

Fudbaler Arjen Roben istrčao prvi maraton u životu: Patio sam fizički i psihički, ali sam sportski fanatik

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2022

-

14:31 >> 14:33

Fudbaler Arjen Roben istrčao prvi maraton u životu: Patio sam fizički i psihički, ali sam sportski fanatik
Roben - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Abdija Nagija je pobedio na maratonu u Roterdamu, ali po mnogim medijima iz Holandije najveći dobitnik je Arjen Roben. 

Slavni fudbaler je samo nekoliko meseci po završetku duge i bogate karijere odlučio da pobedi sebe i uspeo je jer je uz pomoć olimpijskog šampiona ,brzog klizača Erbena Venemarsa da istrči deonicu od 42 kilometra i 195 metara.

Hvatali su ga grčevi, jedan deo trke je i prehodao, ali je prevladao njegov sportski duh, pa je stigao na cilj posle tri sata, 13 minuta i 40 sekundi, "samo" 69 minuta iza pobednika trke.

 

 

"Neki kažu "ti si idiot", ali ja sam samo spotski fanatik. Vrlo brzo sam shvatio da ovo i nije bio moj dan. U jednom trenutku samo morao da prošetam jer sam imao grčeve, a onda shvatiš da moraš da počneš iz početka. Posle 30 kilometara više nije bilo prijatno, pakao je. Misliš "ovo nikad neću ponoviti", ali pošto si počeo onda ga i završi. Patio sam i psihički i fizički, dugo sam se mučio. Ovde je reč o preživljavanju i završetku mog prvog maratona. Bitno je da sam stigao i hvala na podršci. Ali, da, možda ću pokušati da istrčim maraton još jednom", rekao je Roben posle trke.

Roben je završio profesionalnu karijeru prošlog juna u Groningenu, a u martu ove godine je istrčao Harenski polumaraton.

Komentari (0)

Sport