Ostali sportovi

Zorani Arunović zlato na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2022

-

19:26

Zorani Arunović zlato na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru
Zorani Arunović zlato na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru - Copyright Streljački savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljena srpska strelkinja Zorana Arunovića osvojila je zlatnu medalju na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru.

Zorana Arunovića je bila dominantna u gađanju vazdušnim pištoljem.

Zauzela je sedmo mesto u kvalifikacijama sa 574 kruga, a potom je u finalu "silovito" startovala. Od početka je bila na čelnoj poziciji. 

Već posle 10, od ukupno 25 hitaca, imala je 1,3 kruga prednosti ispred drugoplasirane Kamil Jedžejevski iz Francuske. 

U narednih pet serija Francuskinja je bila preciznija i smanjila zaostatak na dva deseta dela kruga, a trećeplasirana Ana Korakaki je bila više od dva kruga iza Zorane Arunović. 

Posle 20. hitaca, kada u igri ostaju još samo četiri najbolje takmičarke, Zorana je i dalje bila na čelu, Korakakijeva se popela na drugo mesto, Francuskinja je pala na treće, a Hanijeh Rostamijan je bila ne četvrtoj poziciji.  

Poslednjih pet dijabola nije donelo promene u plasmanu. Kamil Jedžejevski je osvojila bronzu, a u meč za zlato ušle su evropska vicešampionka Zorana Arunović i svetska prvakinja Ana Korakaki.

U meču za zlato posle svakog hica takmičarka sa boljim rezultatom dobija dva poena. Pobeđuje finalistkinja koja prva skupi 16 poena. Do 6:6 rivalke su vodile izjednačenu borbu. Međutim, tada je Zorana Arunović preuzela kontrolu, u pet uzastopnih hitaca za redom bila preciznija od Grkinje za trijumf 16:8.

Time je nastavila sjajan niz u 2022. godini, koji je počela zlatom u miksu sa Damirom Mikecom na Svetskom kupu u Kairu, a nastavila sa tri medalje na Evropskom prvenstvu (ekipno zlato, pojedinačno srebro i bronza u miksu).

Komentari (0)

Sport