Ostali sportovi

Uroš Bregar saopštio spisak pred Tursku i Island: Završne borbe za plasman na EP

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2022

-

15:54

Uroš Bregar saopštio spisak pred Tursku i Island: Završne borbe za plasman na EP
Rukometašice Srbije - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar saopštio je spisak kandidatkinja za sastav nacionalnog tima pred okupljanje u EHF nedelji nacionalnih timova (16-24. april 2022) i utakmice kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Pred seniorkama su poslednje dve kvalifikacione utakmice za plasman na EHF EURO 2022. Meč sa Turskom na programu je 20. aprila od 16:30 (Кastamonu), dok u poslednjem kolu Srbija dočekuje Island 23. aprila u 18:00 časova (Zrenjanin).

U dosadašnjem toku kvalifikacija Srbija je ostvarila pobede protiv Turske i Švedske u Zrenjaninu, dok je na gostujućem terenu pretrpela poraze od selekcija Islanda i Švedske.

Evropsko prvenstvo čiji su domaćini Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora održava se od 4. do 20. novembra 2022. godine.

Preostalo je odigravanje još dva kola kvalifikacija tokom naredne nedelje kada će biti poznati svi učesnici EHF EURO 2022. Po dve najbolje plasirane ekipe iz šest kvalifikacionih grupa obezbediće plasman na predstojeći kontinentalni šampionat. EHF EURO 2022 je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov Evropskog prvaka boriti 24 selekcije.

Okupljanje reprezentacije je planirano u subotu, 16. aprila do 12:00 časova u Hotelu M u Beogradu (Bulevar oslobođenja 56), odakle se kreće put Zrenjanina, baze naše selekcije u predstojećoj EHF nedelji.

Na spisku se nalaze:

GOLMANI - Jovana Risović, Кristina Graovac, Jelena Đurašinović;

LEVA КRILA - Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Tamara Кocić;

PIVOTI - Marija Petrović, Jelena Agbaba, Кatarina Bojičić;

DESNA КRILA - Ana Кojić, Nataša Lovrić, Jovana Bogojević;

BEКOVI - Jelena Trifunović, Jovana Кovačević, Jovana Stoiljković,  Tamara Radojević, Кristina Liščević, Jovana Jovović, Aleksandra Vukajlović, Marija Agbaba, Anđela Janjušević.

Komentari (0)

Sport