Ostali sportovi

Srbija u baražu protiv Slovenije: "Orlovi" na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo

Komentari

Autor: Euronews

16/04/2022

-

14:24

Srbija u baražu protiv Slovenije: "Orlovi" na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije u Kragujevcu od 18 časova igraju protiv Slovenije revanš meč baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo sledeće godine.

U prvoj utakmici, odigranoj u sredu u Celju, Srbija je pobedila Sloveniju sa 34:31 i do plasmana na završni turnir u Poljskoj i Švedskoj deli je 60 minuta. 

"Bilo bi pogrešno ako bismo pomislili da smo se već kvalifikovali na Svetsko prvenstvo. Očekuje nas još jedan meč kome moramo da pristupimo na isti način na koji smo pristupili u Celju. Uopšte ne razmišljam o rezultatu postignutom u prvoj utakmici. Najvažnije je da smo pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i jedina prednost koju ćemo imati u revašu je publika. Slovenija je ekipa sa velikim brojem iskusnih igrača, moraćemo da igramo na istom nivou ako želimo da idemo na Svetsko prvenstvo", rekao je selektor Toni Đerona.

"Orlovi" nisu uzleteli nakon truijumfa u Celju, čvrsto stoje na zemlji, ističu da je odigrano tek prvo poluvreme i da će samo istim pristupom utakmici u Kragujevcu doći do zacrtanog cilja.

"Očekujemo još teži meč. Slovenija će doći spremnija, ali naravno da ne sumnjamo u naše kvalitete. U Sloveniji smo verovali u to što smo radili i na kraju smo uspeli da izađemo kao pobednici. U svlačionici posle utakmice čestitali smo jedni drugima i odmah zaboravili na meč i na tri gola prednosti. Igraćemo kao da je prva utakmica i igraćemo na pobedu", podvukao je kapiten Nemanja Ilić.

Komentari (0)

Sport