Ostali sportovi

Junak rukometaša Milosavljev: Odigrali smo zrelo kad je bilo najvažnije

Komentari

Autor: Euronews

16/04/2022

-

21:11

Junak rukometaša Milosavljev: Odigrali smo zrelo kad je bilo najvažnije
Milosavljev - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije su na Svetskom prvenstvu! U Kragujevcu su drugi put pobedili Sloveniju u baražu (23:20) u meču u kome je briljirao golman Dejan Milosavljev. 

Popularni "Banda" spustio je rampu, pogotovo kada se meč lomio pri vođstvu Slovenaca 19:17. Na kraju je imao čak 16 odbrana, a uspeo je i da pogodi mrežu rivala.

„Hvala svima koji su verovali u nas u ovih sedam dana. Atmosfera u dvorani u Kragujevcu je bila neverovatna. Navijači su nas podržali i ulili nam dodatno samopouzdanje. Znali smo da je Slovenija u Top 10 reprezentacija na svetu. Iznenadili smo je u prvom meču u Celju. Znali samo da će biti teže u revanšu. Slovenci imaju dobrog trenera, vrhunske igrače koji brane boje najboljih klubova na svetu“, rekao je Milosavljev.

Imala je Srbija nekoliko „žutih minuta“, na startu prvog i drugog poluvremena, kao i od 50. do 55. minuta, kada su gosti pripretili, poveli sa 19:17 i 20:18.

„Srećan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo. Nije Slovenija uspela da nas prelomi. Zrelo smo odigrali i u napadu i u odbrani, kada je bilo najvažnije. Hvala svima u stručnom štabu, Toniju... Nadam se da će nas u budućnosti zaobići povrede i da ćemo biti još bolji“, istakao je Milosavljev.

Komentari (0)

Sport