Ostali sportovi

Selektor Uroš Bregar pred duel sa Islandom: Znamo šta je potrebno da uradimo da bi se kvalifikovali na EP

Komentari

Autor: Euronews

22/04/2022

-

14:33

Selektor Uroš Bregar pred duel sa Islandom: Znamo šta je potrebno da uradimo da bi se kvalifikovali na EP
Bregar, Stojiljković i Janjušević - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Rukometna reprezentacija Srbije u subotu od 18.00 časova (Arena sport 1) igra u "Kristalnoj dvorani" odlučujući meč protiv Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Našim rukometašicama je potreban i bod kako bi sačuvale drugo mesto u Grupi 6 koje vodi na EP, a poraz bi zbog boljeg međusobnog skora na završnicu odveo Islanđanke.

Pred ovu utakmicu, selektor Uroš Bregar smatra da će ključ uspeha biti bolja odbrana nego protiv Turske od pre nekoliko dana.

"Već smo zaboravili meč sa Turskom, ostaje samo pobeda iz tog duela, sa igrom baš i nisam zadovoljan. Sada sledi Island, koji je u najboljem sastavu i imaju sjajan spoj iskusnih i mladih rukometašica. Moramo da ih cenimo i poštujemo, ali opet svi znamo šta treba da uradimo da bi se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo. Analizirali smo ih, igraju brzo tako da će tranzicija iz napada u odbranu biti ključ", istakao je selektor ekipe Uroš Bregar.

Kapiten Jovana Stoiljković očekuje težak meč.

"Važna utakmica, kako i za nas, tako i za Island. Biće jako teška utakmica, ali očekujem da damo svoj maksimum. Imali smo neke sjajne pobede i mislim da smo zaslužile plasman na EP", poručila je Jovana.

Anđela Janjušević pozvala je i navijače da podrže selekciju:

"Očekujem jedan težak meč, naša odbrana će odlučiti pitanje pobednika, budući da Island igra jako brzo. Moramo da uspostavimo naš ritam od prvog minuta. Ako ih zaustavimo i pametno kasnije odigramo u napadu pobeda će ići nama. Pozivamo sve navijače da dođu i da nas podrže".

U grupi 6, Švedska posle pet kola ima osam bodova i obezbedila je prvo mesto kao i plasman na EP. Srbija ima šest bodova, Island četiri, a Turska dva boda.

Komentari (0)

Sport