Ostali sportovi

Tajson Fjuri u velikom stilu odbranio titulu: Vajt izdržao šest rundi

Komentari

Autor: Euronews

24/04/2022

-

09:05

Tajson Fjuri u velikom stilu odbranio titulu: Vajt izdržao šest rundi
Tajson Fjuri - Copyright Tanjug/Nick Potts/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Tajson Fjuri odbranio je naslov svetskog šampiona u teškoj kategoriji u boksu. Pred 90 hilljada gledalaca na Vembliju, u okršaju dva Britanca, “Kralj Cigana“ nokautirao je u šestoj rundi izazivača Dilijana Vajta i sačuvao pojac u WBC kategoriji, koji je osvojio 2020. godine protiv Diontea Vajldera.

Bokser iz Mančestera sada ima 32 pobede i jedan remi, dok je Vajt na učinku 28-3 i ovo je mu je drugi put da je izgubio borbu za titulu posle poraza od Entonija Džošue 2015. godine.

Fjuri je od starta diktirao tempo i pametno držao 13 cm nižeg rivala na distanci. Prepoznatljivom kretnjom i brzim kombinacijama često je izbacivao Vajta iz takta, da bi u šestoj rundi, razornim aperkatom pogodio bivšeg sparing partnera direktno u bradu i poslao ga na pod.

Momak rođen na Jamajci, pokazao je veliko srce, ustao je i probao da stane u gard, ali su noge izdale, pa sudija nije imao drugog izbora osim da prekine borbu.

Ovo je “Kralju Cigana“ bila druga odbrana titule u WBC kategoriji, posle čuvenog revanša protiv Vajldera, koji je tokom karijere, od 45 borbi, jedina dva poraza i remi doživeo od Fjurija.

Komentari (0)

Sport