Ostali sportovi

Žreb za EP u četvrtak: Rukometašice Srbije u četvrtom šeširu

Komentari

Autor: euronews

26/04/2022

-

09:00 >> 09:56

Žreb za EP u četvrtak: Rukometašice Srbije u četvrtom šeširu
Žreb za EP u četvrtak: Rukometašice Srbije u četvrtom šeširu - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Proteklog vikenda završene su sve kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo rukometašica koje će se od 4. do 20. novembra održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Selekcija Srbije je u direktnom duelu za plasman na EHF EURO 2022 izvojevala pobedu nad Islandom u Zrenjaninu i postala učesnik narednog kontinentalnog šampionata.

Uoči žreba za Evropsko prvenstvo, koje je na programu četvrtak, 28. aprila 2022. godine u 17.00 časova u Ljubljani (TV Arena sport 1), šesnaest ekipa učesnica raspoređene su u četiri šešira.

Rukometašice Srbije rivale će čekati iz četvrtog šešira, a nakon žreba biće poznate četiri grupe preliminarne faze takmičenja koje se odigravaju u Celju, Ljubljani, Skoplju i Podgorici.

Uz tri domaćina Evropskog prvenstva - Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore i aktuelnog šampiona Evrope, Norveške, učešće su putem kvalifikacija obezbedile sledeće selekcije – Hrvatska, Danska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Holandija, Poljska, Rumunija, Srbija, Španija, Švedska i Švajcarska.

PRVI ŠEŠIR - Noerveška, Francuska, Danska, Poljska

DRUGI ŠEŠIR - Holandija, Crna Gora, Mađarska, Švedska

TREĆI ŠEŠIR - Slovenija, Makedonija, Hrvatska, Nemačka

ČETVRTI ŠEŠIR - Španija, Rumunija, Srbija, Švajcarska

Četiri ekipe su već raspoređene u četiri preliminarne grupe takmičenja na Evropskom prvenstvu – Mađarska će igrati u grupi A u Ljubljani, Slovenija u grupi B u Celju, Severna Makedonija u grupi C u Skoplju i Crna Gora u grupi D u Podgorici.

Nakon takmičenja po grupama, glavna runda šampionata se igra u Ljubljani i Skoplju, a prestonica Slovenije biće domaćin i finalnog vikenda.

Komentari (0)

Sport