Ostali sportovi

Srbija sa šest bokserski na Svetskom prvenstvu u Istanbulu

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2022

-

11:31

Srbija sa šest bokserski na Svetskom prvenstvu u Istanbulu
Srbija sa šest bokserski na Svetskom prvenstvu u Istanbulu - Copyright Bokserski savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu za žene počinje danas u Istanbulu, a Srbiju će predstavljati šest bokserki, među 310 takmičarki iz 73 zemlje sveta.

Prvog dana Srpkinje neće ulaziti u ring, ali već u utorak Snežana Šiljković, u kategoriji do 48 kilograma, boriće se protiv predstavnice Južne Afrike Dile Vujolvethu.

Trećeg dana, 12. maja, u hali Bašakšehir u ring će četiri reprezentativke Srbije: Nina Radovanović (50 kg) protiv He Su Kang (Južna Koreja), Jelena Zekić (54 kg) protiv Kristin Kruveljer (Francuska), Natalija Šadrina (60 kg) protiv Jeonji Oh (Južna Koreja) i u kategoriji do 66 kg Milena Matović protiv Stefani Pineiro Akuino (Portoriko).

Šesta srpska reprezentaticka Jelena Janićijević, koja je u prvom kolu slobodna, u drugom kolu nastupiće 15. maja protiv pobednice mecaa Vivijana Beatriz Palensio (Argentina) - Mai Kito (Japan).

Uz reprezentativke Srbije na šampionatu sveta u Turskoj nalaze se i treneri Marko Tubić, Luis Frometa, Bato Venkov, Darko Radovanović i Stefan Hubert.

Baš kao i na muškom šampionatu sveta u Beogradu Svetska bokserska federacija obezbedila je vredne novčane nagrade za osvajače medalje - prvo mesto 100.000 dolara, srebrna medalja donosi 50.000, a obe bronze po 25.000 dolara.

Ceremonija svečanog otvaranja održana je u nedelju uveče, a zastavu Srbije nosila je Jelena Zekić.

Komentari (0)

Sport