Ostali sportovi

Vahid Abasov je prvak Evrope: Zlato za Srbiju nakon 37 godina

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2022

-

18:02 >> 23:21

Vahid Abasov je prvak Evrope: Zlato za Srbiju nakon 37 godina
Abasov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vahid Abasov osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Jerevanu u velter kategoriji (do 67 kg) i tako Srbiji doneo najsjajnije odličje sa kontinenatalnog šampionata prvi put od 1985. godine, kada se na pobedničko postolje u Budimpešti popeo Ljubiša Simić.

Srpski reprezentativac je u glavnom gradu Jermenije u finalu pobedio Gruzijca Laša Gurulija jednoglasnom odlukom sudija 5:0. Abasov je prvu rundu dobio sa 4:1, da bi naredne dve dobio maksimalnim glasovima arbitara.

Prošlogodišnji osvajač prestižnog "Beogradskog pobednika" od starta je nametnuo svoj ritam, napadao je u serijama i razornim duplim prednjim direktima nadmudrio je Gurulija, koji jednostavno nije imao rešenja za srpskog predstavnika. 

 

 

Abasov je jednoglasnom odlukom u petak pobedio Škotlanđanina Tilera, čime je izborio sigurnu broznu, u borbi za finale  je takođe slavio sa 5:0 protiv Parašćijeva iz Moldavije, da bi danas u najvažnijoj borbi savladao Laša Gurulija.

U kasnijoj sesiji u ring će izaći još jedan reprezentativac Srbije. Artjom Agejev će u olimpijskoj kategoriji (do 80 kg) odmeriti snage sa Italijanom Alfred Kromvel Komejem. 

Komentari (0)

Sport