Ostali sportovi

Artjom Agejev doneo drugu zlatnu medalju Srbiji na EP u Jerevanu

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2022

-

19:20

Artjom Agejev doneo drugu zlatnu medalju Srbiji na EP u Jerevanu
Artum Agejev - Copyright BSS

veličina teksta

Aa Aa

U finalu Evropskog prvenstva u Jerevanu, u kategoriji do 80 kg Artjom Agejev je savladao Italijana Alfreda Kromvel Komija i Srbiji doneo drugu zlatnu medalju na turnuiru, nakon što se na pobedničko postolje prethodno popeo Vahid Abasov u kategoriji do 67 kg.

U prvoj rudi Italijanski bokser krenuo je agresivnije, ali je srpski reprezentativac nekoliko puta direktom pogodio rivala, sudijska odluka bila je podeljena uz blagu prednost za Komija koji je prva tri minuta borbe dobio rezulttaom 3:2.

Reprezentativac Srbije pružio je snažan otpor Komiju i u drugoj rundi, zadao nekoliko dobrih krošea, ostavio je bolji utisak na sudije i rešio taj period meča sa 4:1.  U odlučujućoj rundi, Agejev je nastavio u pobedničkom ritmu i ostvario istorijski uspeh za srpski boks. 

Reprezentativac Srbije je pobedom u četvrfinalu nad Bugarinom Nikolovim obezbedio bronzanu medalju, dok je u polufinalu savladao hrvatskog predstavnika Luku Plantića i zakazao duel za zlatnu medalju protiv boksera iz Italije od kojeg je za nijansu bio bolji. 

Komentari (0)

Sport