Ostali sportovi

Milica Gardašević i Armin Sinančević učestvuju na mitingu Dijamantske lige u Rimu

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2022

-

10:16

Milica Gardašević i Armin Sinančević učestvuju na mitingu Dijamantske lige u Rimu
Milica Gardašević i Armin Sinančević učestvuju na mitingu Dijamantske lige u Rimu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski bacač kugle Armin Sinančević i skakačica udalj Milica Gardašević učestvovaće na mitingu Dijamantske lige koji se večeras održava u Rimu.

Miting nosi naziv "Golden Gala Pietro Mennea" kao omaž velikom italijanskom sprinteru Pjetru Menei. Menea se specijalizovao za 200 metara osvajanjem zlatne olimpijske medalje 1980. u Moskvi i dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu na istoj distanci, kao i evropsko zlato na 100 metara.

Sportisti će se u Rimu takmičiti u 14 disciplina Dijamantske lige (7 muških, 7 ženskih). Pored toga, na programu će biti i trka na 200 metara za muškarce.

Naš Armin Sinančević će nastupiti u veoma jakoj konkurenciji, obzirom da će pored njega nastupa i dvostruki svetski olimpijski vicešampion, Amerikanac Džo Kovač.

Svih 9 prijavljenih kolosa su sportisti sa vrhunskim sportskim rezultatima u prethodnim godinama, pa takmičenje u ovoj disciplini garantuje vrhunski kvalitet. Arminovo takmičenje počinje u 19:15 časova.

Konkurencija u skoku udalj biće, takođe, izuzetno jaka, a nastup Milice gardašević na mitingu Dijamantske lige u Rimu je na programu oko 20:40 časova.

Milica Gardašević, kao nekadašnja evropska juniorska šampionka koja niže rekorde i u seniorskoj konkurenciji, ima velike ambicije na ovom mitingu, tim pre što je pre tri dana trijumfovala na mitingu zlatnog Svetskog tura održanom u poljskom gradu Hožov.

Komentari (0)

Sport