Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije spremni za Svetsko prvenstvo: Dušan Mandić ne beži od uloge favorita za titulu

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2022

-

12:35 >> 12:36

Vaterpolisti Srbije spremni za Svetsko prvenstvo: Dušan Mandić ne beži od uloge favorita za titulu
Dušan Mandić - Copyright Tanjug AP/Mark Humphrey

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpoliste Srbije od utorka, 21. juna očekuju izazovi na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, a prvi rival srpskih vaterpolista biće tog dana u 19.30 časova selekcija SAD, koju predvodi bivši selektor Srbije Dejan Udovičić.

Izabranici selektora Dejana Savića takmičiće se u D grupi sa Australijom, SAD i Kazahstanom.

Vaterpolista Novog Beograda Dušan Mandić izjavio je danas u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" da su SAD najozbiljniji rival u prvoj fazi takmičenja.


"Videćemo u kakvom će sastavu doći Australija, video sam da je kod njih bilo nekih promena u ekipi. Sa Amerikancima smo odradili nekoliko treninga i znam da su kvalitetna ekipa koja može da napravi problem. To je prva utakmica na šampionatu i nosiće veliku težinu jer su nam najjači protivnik u grupi", izjavio je Mandić.

Podmlađeni tim Srbije samo na oko deluje neuigrano, ali većina momaka dobro se poznaje što iz klubova, što sa prethodnih reprezentativnih obaveza poput SP u korejskom Gvangžuu 2019, kada je Srbija zauzela peto mesto.

"Olakšava nam posao jer je većina igrača osetila težinu igranja Svetskog prvenstva u Gvangžuu i težinu igranja te najteže utakmice, odnosno četvrtfinala. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati naš nivo igre i da ćemo biti pravi kad je najpotrebnije, u četvrtfinalu", istakao je Mandić i dodao:

"Biće velika konkurencija. Domaćin Mađarska je jedan od favorita, uz Španiju i nas. To su tri najozbiljnije ekipe, ali naravno i Amerika, Grčka, Crna Gora, svaka od tih ekipa može da pretenduje na medalju".


Poslednju titulu prvaka sveta Srbija je osvojila 2015. u Kazanju, dok je poslednja medalja na SP, bronzana, osvojena baš u Mađarskoj 2017. godine.

Komentari (0)

Sport