Ostali sportovi

Arena Sport i Rukometni savez Srbije potpisali ugovor o saradnji

Komentari

Autor: Euronews

15/07/2022

-

13:34 >> 15:37

Arena Sport i Rukometni savez Srbije potpisali ugovor o saradnji
Arena Sport i Rukometni savez Srbije potpisali ugovor o saradnji - Copyright Printscreen/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

TV Arena sport i Rukometni savez Srbije potpisali su ugovor o saradnji, odnosno pravima na prenose svih utakmica pod okriljem RSS. Ispred srpske "kuće rukometa" ugovor je potpisala predsednica RSS, Milena Delić, a ispred TV Arena sport, generalni direktor Arena Channels Gruop – Nebojša Žugić.

Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo, s verom i željom da saradnja bude uspešna i da doprinese osvajanju medalja i uspesima na najvećim takmičenjima, kao i da domaće lige podigne na znatno veći nivo, odnosno doprinese povratku publike na rukometne utakmice.

"Kao što ste navikli i kao što je postalo normalno, Arena sport ima veliku želju da prenosi domaći sport i da ga promoviše, odnosno utiče na mlade ljude da se okrenu sportu i razvoju istog", počeo je Žugić.

"Jako sam srećan što ćemo saradnju sa RSS proširiti u ovom pravcu i želja je da se rukomet vrati na staze uspeha. Nadam se da ćemo u periodu naše saradnje ponoviti neke od tih uspeha i da će zasjati još neka medalja, prva još od 2012. godine. Malo i da se našalim, ko god je sarađivao sa Arenom sport - imao je uspeha, pogledajte samo kako se boks podigao i medalje koje osvajaju bokseri Srbije. Želja je da se popularizacijom rukometnih takmičenja vrte gledaoci, ali najvažnije je da se deca vrate rukometu, da treniraju i to je zadatak TV Arena sport kao društveno odgovorene kompanije", rekao je Žugić.

Država Srbija konstantno ulaže u sport, a to je napomenuo i generalni direktor ACG, dodavši da bez te pomoći vrhunski rezultati ne bi bili mogući.

"Takođe, ovo je vreme najvećih ulaganja u sprski sport. Pre svih, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je prepoznao da je razvoj sporta jako bitan za razvoj nacije, zatim ulaganje od strane vlade Republike Srbije. Pre svega ulaganja Ministarstva omladine i sporta u infrastrukturu i stvaranje uslova za pravljenje novih šampiona. ", naglasio je Nebojša Žugić.

Predsednica Upravnog Odbora Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić, istakla je ogroman razlog za zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora sa Tv Arenom sport.

"Srećna sam i ponosna što smo domaćini ovako izuzetnog događaja, a to je potpisivanje ugovora sa TV kućom koja promoviše rukomet, ne samo srpski, već i međunarodni. Ono što je za nas najznačajnije je to što će Arena prenositi minimum jednu utakmicu po kolu. Klubovi se vredno spremaju, u prilog tome ide i činjenica da u tim klubovima igraju rukometaši i rukometašice osvajači medalja sa nedavno završenih Mediteranskih igara, odnosno juniori, koji se posle skoro dve decenije bore za medalju na Evropskom prvenstvu. Najavljujemo domaće prvenstvo, zanimljivo i kvalitetno. Zahvaljujem se gospodinu Nebojši Žugiću na ukazanom poverenju, kao i na dosadašnjoj saradnji, veri i želji da zajedno radimo na popularizaciji rukometa", rekla je predsednica RSS.

Komentari (0)

Sport