Ostali sportovi

Svetsko prvenstvo u atletici: Ivana Vuleta juri novo zlato, Milica Gardašević debituje na SP

Komentari

Autor: Euronews

23/07/2022

-

11:14

Svetsko prvenstvo u atletici: Ivana Vuleta juri novo zlato, Milica Gardašević debituje na SP
Vuleta - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolje srpske skakačice udalj, Ivana Vuleta i Milica Gardašević počinju večeras učešće na Svetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Oregonu.

Današnji takmičarski dan počinje u 19.30 časova, kvalifikacije u skoku udalj  startuju u 21.00 čas (TV Arena 3 Premium), a u finale, koje je na programu dva sata i 50 minuta posle ponoći će se plasirati 12 najuspešnijih učesnica.

Ivana Vuleta, veliki je favorit za osvajanje zlatne medalje i ona sama ne skriva da je zlatna medalja ono zbog čega je otputovala u Sjedinjene Američke Države.

“Pripreme su protekle sjajno. Sve što je bilo važno za finese u treningu, oporavak, adekvatan odmor i ishranu - imali smo na trening kampu. Veoma smo zadovoljni u kakvoj formi odlazim na ovo Svetsko prvenstvo i sigurna sam da bi rezultat iz dvorane bio realan da se ponovi i na otvorenom", poručila je Ivana Vuleta.

Fantastična Milica Gardašević, mlada I velika nada naše atletike sa skočenih 6.81 metar u 2022. ima osmi najdalji skok ove godine na svetu i time priliku da se nađe u borbi za medalju na SP u Oregonu. Ona će sa 23 godine debitovati na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

Komentari (0)

Sport