Ostali sportovi

Amerikankama i Kanađanima zlato u štafeti na 4x100 metara

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2022

-

11:03

Amerikankama i Kanađanima zlato u štafeti na 4x100 metara
Amerikankama i Kanađanima zlato u štafeti na 4x100 metara - Copyright Tanjug/AP Photo/Gregory Bull

veličina teksta

Aa Aa

Ženska atletska reprezentacija SAD osvojila je zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara na Svetskom prvenstvu u Judžinu.

Amerikanke su do zlata stigle pošto su stazu istrčale za 41,14 sekundi. U štafeti su bile Melisa Džeferson, Ebi Štajner, Džena Prandini i Tvaniša Teri.

Drugo mesto pripalo je Jamajčankama, koje su za pobednicama kasnile četiri stotinke. U ekipi Jamajke bile su Kemba Nelson, Elejn Tompson-Era, Šeli-En Frejzer-Prajs i Šerika Džekson.

Bronza je pripala Nemicama, koje su stazu pretrčale za 42,03 sekunde. Za Nemačku su trčale Tatjana Pinto, Aleksandra Burghart, Ðina Lukenkemper i Rebeka Hase.

U muškoj konkurenciji u štafeti 4x100 metara zlato je pripalo Kanađanima.

Oni su u finišu iskoristili grešku Amerikanaca i stigli do pobede. Kanađani su ostvarili rezultat od 37,48 sekundi. Za Kanadu su trčali Brendon Rodni, Džerom Blejk, Eron Braun i Andre De Gras.

Američka štafeta, koja je bila favorit na SP, osvojila je drugo mesto (37,55 sekundi). Amerikanci su samo tri puta bili svetski šampioni od 2001. godine. Domaći tim su predstavljali Kristijan Kolman, Noa Lajls, Elija Hol i Marvin Brejsi.

Bronzana medalja pripala je štafeti Velike Britanije (37,83 sekundi). Za Britance su trčali Džona Efoloko, Žarnel Hjuz, Nejtanel Mičel-Blejk i Ris Presko.

Komentari (0)

Sport