Ostali sportovi

Slavni velški ragbista optužen da je namerno preneo HIV

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2022

-

12:00

Slavni velški ragbista optužen da je namerno preneo HIV
Slavni velški ragbista optužen da je namerno preneo HIV - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni velški ragbista Geret Tomas suočava se sa optužbama da je svom bivšem partneru Ijanu Baumu namerno preneo HIV, preneli su danas britanski mediji.

Kako piše Miror, Baum je podneo tužbu protiv Tomasa pred Visokim sudom pravde Engleske i Velsa za napad, namerno povređivanje i nemar jer mu nije saopštio da je zaražen HIV pre nego što mu je preneo virus.

Tomas (48) i Baum (59) bili su u vezi koja je sa prekidima trajala pet godina, a Baum na ime odštete traži 177.500 evra (150.000 funti), s tim što bi suma mogla da bude i veća na ime "ozbiljnih fizičkih i psihičkih povreda".

Geret Tomas, čiji je nadimak Alfi, 2009. godine priznao je da je homoseksualac i tako postao ikona LGBT zajednice u Velikoj Britaniji, jer bio jedan od prvih ragbista koji su to učinili.

"Ne želim da budem poznat kao gej ragbista. Ja sam pre svega ragbista. I ja sam čovek", rekao je tada Tomas za Dejli mejl.

Deset godina kasnije bivši reprezentativac Velsa otkrio je da je HIV pozitivan.

Tomas je bio toliko popularan u Velikoj Britaniji da je američki glumac Miki Rurk planirao da napravi film o njemu u kom bi njegov lik tumačio Tom Hardi.

Od tog projekta se na kraju odustalo.

Komentari (0)

Sport