Ostali sportovi

Ivana Vuleta posle plasmana u finale EP: Povreda iz Berlina me motiviše u Minhenu

Komentari

Autor: Euronews

16/08/2022

-

13:35

Ivana Vuleta posle plasmana u finale EP: Povreda iz Berlina me motiviše u Minhenu
Ivana Vuleta posle plasmana u finale EP: Povreda iz Berlina me motiviše u Minhenu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpska atletičarka Ivana Vuleta izjavila je danas posle plasmana u finale skoka udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu da joj je najveći motiv za takmičenje povreda koju je doživela pre četiri godine na EP u Berlinu.

"Ovo je samo jedna od etapa do krajnjeg cilja. Pre četiri godine sam u Berlinu odustala zbog rupture Ahilove tetive i to mi je jedan od od najtežih poraza ili povlačenja u sportskoj karijeri. To me tišti i muči od onda i to je nešto zbog čega sam ovde i biće i razlog zbog kog se takmičim u finalu. Ostaje da se odmorim i pripremim za finale i to je to", izjavila je Vuleta za Srpski atletski savez.

Ivana je u trećoj seriji preskočila 6,67 metara, osam centimetara manje od norme (6,75), ali dovoljno za plasman u finale.

"Kvalifikacije su prošle, to je najstresniji momenat na svakom takmičenju. Šalu na stranu, bilo je potrebno u prvom skoku samo da ispoštujem ono što smo se dogovorili, ali napravila sam taj mali prestup. U drugom sam bila pola metra dalje od daske i treći sam skakala iz ne znam kog razloga, ali bitno je da sam prošla dalje", objasnila je Vuleta.

Takođe, plasman u finale izborila je i Milica Gardašević, a ona je istakla da se nada još boljem rezultatu u finalu.

Gardaševićeva je već u prvom skoku u kvalifikacijama preskočila 6,83 metra, izjednačila lični rekord i za osam centimetara nadmašila normu.

Bolja od srpske takmičarke u kvalifikacijama bila je jedino Nemica Malajka Mihambo (6,99).

"Zadovoljna sam prolaskom u finale, pogotovo što sam izjednačila svoj lični rekord i već u prvoj seriji preskočila kvalifikacionu normu, nadam se što boljem rezultatu i plasmanu u četvrtak", izjavila je Milica Gardašević.

Finale skoka udalj na EP u Minhenu na programu je u četvrtak, 18. avgusta u 21.00.

Komentari (0)

Sport