Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije lako do trijumfa na EP: Izraelci očekivano potopljeni 18:3, ali su ispisali istoriju

Komentari

Autor: Euronews

29/08/2022

-

13:02 >> 13:03

Vaterpolisti Srbije lako do trijumfa na EP: Izraelci očekivano potopljeni 18:3, ali su ispisali istoriju
Vaterpolisti Srbije lako do trijumfa na EP: Izraelci očekivano potopljeni 18:3, ali su ispisali istoriju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je očekivano pobedom startovala na Evropskom prvenstvu u Splitu jer je lako izašla na kraj sa totalnim autsajderom i debitantom Izraelom 18:3 (3:0, 8:1, 3:1, 4:1) u meču "D" grupe. Srbija se u drugom kolu, u sredu od 19.00 časova, sastaje sa Mađarskom, biće to meč za prvo mesto u grupi.

Izabranici Dejana Savića počeli su meč u nekom laganijem ritmu protiv totalnih autsajdera, pa se na prvi gol čekalo sve do isteka četvrtog minuta. Tada je Drašović iskoristio dva igrača više i dobru kombinatoriku u napadu.

Odbrana je dobro funkcionisala, golman Rističević je zaustavio nekoliko udaraca (za poluvreme osam), a u samom finišu su Dušan Mandić i Strahinja Rašović iz kontre prvu deonicu završili sa prednošću od 3:0.

Već od druge četvrtine bilo je teško gledati Izraelce kako pokušavaju da se odupru, a što je vreme više prolazilo gubili su snagu, pa je našim vaterpolistima ova utakmica bila možda lakša od nekih treninga koje sprovodi Dejan Savić.

Drašović, Radulović, Stojanović, Mandić, Rašovići rešetali su mrežu Smirnova na gotovo svakih 60 sekundi, na poluvremenu je bilo 11:1, a taj istorijski prvi gol na EP za Izraelce delo je Ora Šleina u 15. minutu!

Na kraju smo malo pokvarili šut iz prvog poluvremena meč je završen pobedom od 18:3, Ido Goldšmit i Ronen Gros su se takođe upisali u istoriju Izraela.

Srbija: Rističević, Dobožanov, Mandić 3, Drašović 4, Ranđelović, Branković, Vico, S. Rašović 2, Velkić 2, Pljevančić, Radulović 4, Stojanović 2, V. Rašović 1.

Grupa "D"

Prvo kolo

Srbija - Izrael 18:3

Mađarska - Slovenija 14.00

Komentari (0)

Sport