Ostali sportovi

Druga pobeda odbojkaša Srbije na Svetskom prvenstvu u Poljskoj

Komentari

Autor: Euronews

29/08/2022

-

18:51

Druga pobeda odbojkaša Srbije na Svetskom prvenstvu u Poljskoj
Druga pobeda odbojkaša Srbije na Svetskom prvenstvu u Poljskoj - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, odbojkaši Srbije su u grupi A koja se igra u Katovicama, zabeležili drugu pobedu na turniru. 

Nakon trijumfa nad Ukrajinom na premijeri (3:0), izabranici Igora Kolakovića bili su bolji i od Portorika, takođe maksimalnim rezultatom, po setovimna 26:24, 25:21, 25:16.

Nije bilo lako srpskim odbojkašima u prvom setu, poveli su na početku sa 11:6, ali se rival nije predavao, finiš prve deonice bio je neizvestan, Portorikanci su se približili na 20:19. Kod rezultata 21:20,  Srbija je uspela zahvaljujući "pecanju" Moline i poenu Atanasijevića da povede sa 23:20.

Protivnik je izjednačio na 24:24, Marko Ivović je doneo novi poen, a greška Vargasa koji je loptu poslao u aut omogućila je "orlovima" da povedu sa 1:0.

U drugom setu Srbija je brzo preuzela kontrolu na terenu, stekla pet poena prednosti koju je sačuvala do kraja seta za 2:0.

Efektno su otvorili treću deonicu "orlovi", poveli sa 9:2 i bez problema upisali drugi trijumf u grupnoj fazi takmičenja.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Aleksandar Atanasijević sa 12 poena, Marko Ivović  11, dok su Srečko Lisinac i Nemanja Petrić zabeležili po osam poena.

U 3. kola rival Srbiji biće Tunis, meč se igra u sredu od 17.30 časova. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

 

Komentari (0)

Sport