Ostali sportovi

Selektor odbojkaša Kolaković: Bićemo spremni za Argentince, znamo ih dobro

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2022

-

21:05

Selektor odbojkaša Kolaković: Bićemo spremni za Argentince, znamo ih dobro
Igor Kolaković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da će Srbija biti spremna za meč osmine finala Svetskog prvenstva protiv Argentine i da dobro poznaje rivala iz Južne Amerike.


Srbija i Argentina sastaće se u utorak, 6. septembra u poljskim Gljivicama u 17.30.

"Igramo protiv bronzanih sa poslednje Olimpijade. To je ekipa koja je tehnički savršena, koja zna da igra na pobedu i u velikim mečevima. U svojim redovima imaju najboljeg dizača na svetu, imaju Kontea, koga sam ja prošle godine vodio u timu sa Urošem Kovačevićem. Igrač koji ima lucidnost i iskustvo", izjavio je Kolaković za zvanični sajt Odbojkaškog saveza Srbije i dodao:

"Poznajemo se mnogo, nema skrivenih stvari. Igrali smo u Kanadi slavili sa 3:2, na Memorijalu Vagner smo izgubili sa 3:1. Videli smo gde treba da budemo bolji ako želimo da ih pobedimo. Bićemo spremni i u taktičkom i u tehničkom smislu".

Selektor Srbije požalio se na raspored treninga i preveliku pauzu između mečeva grupne i nokaut faze.

"Ne mogu da verujem kako su napravili raspored treninga da mi uvek imamo u devet ujutru trening, a Argentina u četiri sata popodne. Moramo da ispunimo period pauze treninzima. Motivacija je velika, ali u borbi smo sa supervizorima. Oni komuniciraju preko posrednika. Srbija je veliki tim, ne možemo da imamo svaki dan u devet sati trening. Nemoguće da nije bilo neke namere", poručio je Kolaković.

Iskusni stručnjak smatra da je dobro za odbojku da se odmah igra osmina finala i dueli na ispadanje.

"Žreb je bio dirigovan, u četvrtfinalu će se sresti Amerika i Poljska. Slovenija ima prolaz do polufinala. Silom prilika neko od favorita će otpasti do polufinala. Ali biće zanimljivo, prava stvar je da se već sad krene u eliminacione borbe", zaključio je Kolaković.

Srbija će u slučaju trijumfa nad Argentinom u polufinalu SP igrati sa boljim iz duela između Brazila i Irana, koji je na programu 6. septembra u 21.00.

Komentari (0)

Sport