Ostali sportovi

Savić nakon pobede nad Slovenijom: Uspavani na početku, morao sam da ih "razbudim"

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2022

-

14:38

Savić nakon pobede nad Slovenijom: Uspavani na početku, morao sam da ih "razbudim"
Dejan Savić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić podelio je utiske posle ubedljive pobede "delfina" nad Slovenijom 17:6 u poslednjem, trećem kolu grupe D Evropskog prvenstva u Splitu.

Srbija je tako izborila plasman u osminu finala kontinentalnog šampionata, gde će se sastati sa trećeplasiranim iz grupe B, u kojoj se nalaze domaćin Hrvatska, Grčka, Francuska i Malta.

"Prve dve četvrtine bili smo uspavani. Posle je bilo malo bolje zahvaljujući zadacima koje sam morao da im postavim kako bi ih razbudio. Ne možemo da budemo zadovoljni, ali imamo dan i po do osmine finala", rekao je Savić nakon susreta, a preneo sajt Vaterpolo saveza.


Na pitanje jesu li se "vratili" trojica-četvorica igrača koje je posle poraza od Mađarske pomenuo da možda nisu ni došli u Split, Savić se nasmejao, pa rekao:

"Videćemo večeras posle sastanka", istakao je Savić.

"Delfini" su prethodno rutinski savladali Izrael na startu takmičenja (18:3), da bi podmlađena selekcija Dejana Savića potom doživela neugodan poraz protiv Mađarske 16:7, čime je dodatno zakomplikovala put do medalje.

Srbija će u osmini finala, u nedelju 4. septembra od 20:30 igrati najverovatnije protiv Francuske ili Malte. Potencijalni rival u četvrtfinalu biće pobednik grupe A - Italija ili Crna Gora.

Komentari (0)

Sport