Ostali sportovi

Poraz srpskih vaterpolistkinja od Izraela, igraće za deveto mesto na Evropskom prvenstvu

Komentari

Autor: Euronews

03/09/2022

-

14:45

Poraz srpskih vaterpolistkinja od Izraela, igraće za deveto mesto na Evropskom prvenstvu
Poraz srpskih vaterpolistkinja od Izraela, igraće za deveto mesto na Evropskom prvenstvu - Copyright Vaterpolo savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Izraela u utakmici Evropskog prvenstva u Splitu.

Rezultat je bio 15:4 (5:0, 3:2, 2:2, 5:0).

Srpske vaterpolistkinje će u ponedeljak igrati za deveto mesto na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Nemačke.

Očekivale su srpske reprezentativke mnogo od duela sa Izraelom, najavljivale trijumf koji bi ih ubacio u gornji vrh evropskog vaterpola. Od toga nije bilo ništa. 

Velika želja ponovo nije ispunjena. U svim elementima je Izrael bio bolji, a u pojedinim momentima je i atraktivnom igrom stizao do pogodaka. 

Pri tome, reprezentacija Srbije je osim dva iz peterca primala sve golove iz čiste igre do samog finiša kada je Izrael realizovao prvo dva igrača više a u poslednjem napadu još jednom.

Selektor Dragana Ivković izjavila je da je srpski tim imao šanse na početku.

"Imali smo šanse u početku, čak smo primali golove posle naših igrača više. Brzi šutevi, brza realizacija, uopte nismo igrali. Sigurno je falilo samopouzdanje u završnici. Izrael je dugo zajedno. Mi smo podmladili sastav ali su nas nadigrali u svim segmentima.Fali nam ta sigurnost i mnogo ovakvih utakmica. Puštali su nas na zgodnoj strani, ali ponavljam nije bilo odlučnosti", rekla je Dragana Ivković.

Komentari (0)

Sport