Ostali sportovi

Srbija zaustavljena u osmini finala Evropskog prvenstva: Francuska ide dalje

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2022

-

21:36 >> 21:56

Srbija zaustavljena u osmini finala Evropskog prvenstva: Francuska ide dalje
Dušan Mandić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo reprezentacija Srbija zaustavljena je u osmini finala Evropskog prvenstva u Splitu.

Bolja od "delfina" bila je selekcija Francuske, koja je slavila 10:9 (3:1, 1:1, 5:4, 1:3) i u četvrtfinalu će se sastati sa Italijom, dok će se izabranici Dejana Savića boriti za deveto mesto.

"Trikolori" su tokom čitavog susreta bili u vođstvu, zahvaljujući igraču više, ubrzo su poveli 3:0 u prvoj četvrtini, a sigurnom igrom na obe strane bazena, stečenu prednost sačuvali su do kraja meča.

Srbija je ipak uspela da se "probudi" u poslednjoj četvrtini, preko Rašovića je najpre prišla na minus jedan, da bi Mandić na minut do kraja doneo izjednačenje - 9:9.

Francuska je u samom finišu susreta ponovo imala igrača više u bazenu, a brojčanu prednost iskoristio je Marzuki koji je postavio, ispostaviće se konačnih 10:9. 

Ipak, "delfini" su imali poslednji napad za peterce, a veliku priliku propustio je Mandić, koji je sa nekoliko metara od gola šutirao direktno u čuvara mreže Francuske, čime je ugašena i poslednja nada za medalju.

Najefikasniji u timu Srbije bili su veterani Mandić i Rašović sa po tri pogotka, dok se u pobedničkom taboru istakao Kruzlija sa četiri gola. Verna i Marzuki su zabeležili po dva.

 

 

 

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport