Ostali sportovi

APR još jednom potvrdio: Ostoja Mijailović je novi predsednik JSD Partizan

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2022

-

13:13

APR još jednom potvrdio: Ostoja Mijailović je novi predsednik JSD Partizan
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

 Agencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da je Ostoja Mijailović novi predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.


U saopštenju se navodi da je APR obaveštava javnost da je registrator nadležan za vođenje Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, u postupku registracije, utvrdio ispunjenost uslova propisanih zakonom i u registar upisao traženu promenu.

"Dana 13. septembra ove godine je doneto rešenje registratora, na osnovu koga je izvršena promena podatka u JSD Partizan i u Registar upisan Ostoja Mijailović za zastupnika društva. Promena zastupnika izvršena je na osnovu dostavljenog zapisnika sa vanredne sednice Skupštine društva održane 12. septembra, odluke skupštine o razrešenju generalnog sekretara i odluke Upravnog odbora društva od 13. septembra ove godine o imenovanju Ostoje Mijailovića kao lica za zastupanje društva, donete na osnovu važećeg statuta društva", saopštio je danas APR.

U saopštenju APR-a se dalje navodi da je u postupku registracije, utvrđeno da je dokumentacija doneta u skladu sa zakonom.

"Odnosno da je u dostavljenom zapisniku sa vanredne sednice Skupštine konstatovan kvorum za održavanje i donošenje pomenutih odluka i to da je vanrednoj sednici prisustvovalo 15 klubova, koji raspolažu sa 52 od ukupno 93 glasa u skupštini, te da je odluka doneta u skladu sa važećim statutom društva", navodi se u saopštenju APR.

Agencija za privredne registre ističe da je odgovorila na dopis bivšeg predsednika JSD Partizan Milorada Vučelića.

"Agencija je pisanim putem obavestila Vučelića o sprovedenim radnjama registratora, te ga uputila na sudski postupak za poništavanje izvršene registracije, kao jedino pravno sredstvo za zaštitu svojih prava, koje je propisano članom 68. Zakona o sportu. Agencija za privredne registre, koja ima nadležnost za vođenje zakonom utvrđenih registara i evidencija, nema ovlašćenja za utvrđivanje zakonitosti postupka u kojem su doneti predmetni dokumenti, odnosno odluke, jer registrator donosi odluke na osnovu činjenica iz prijave, priloženih dokumenata i registrovanih podataka. Stoga, poništavanje registracije ili utvrđivanje ništavosti dokumenata i odluka dostavljenih u postupku registracije može da potvrdi samo sud", saopštio je APR.

Komentari (0)

Sport