Ostali sportovi

Rukometna ARKUS liga: Zvezda pobedila Dinamo, Partizan bolji od Radničkog

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2022

-

19:42

Rukometna ARKUS liga: Zvezda pobedila Dinamo, Partizan bolji od Radničkog
EHF - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Krv nije voda, pokazao je na delu Nikola Perić (19), mladi golman rukometnog kluba Crvena zvezda "Grundfos".

Sin proslavljenog golmana Dejana Perića bio je junak pobede crveno-belih u derbiju prvog kola ARKUS lige protiv Dinama iz Pančeva 35:33 (17:18) jer je branio fenomenalno u poslednjih 20-tak minuta drugog poluvremena i sa devet odbrana, dva sedmerca zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Impresivno je delovao najmlađi prvotimac crveno-belih između stativa, sigurno mu je otac bio ponosan na partiju protiv Dinama, čije je boje Nikola branio. Srbija sigurno u njemu dobija golmana za budućnost, videli su to svi koji su posmatrali direktan prenos na TV Arena sport.

Sjajan derbi viđen je u Šumicama, crveno-beli su vodili 15:10, zatim je Dinamo sjajnom odbranom dobio poluvreme 18:17. 

U nastavku je ponovo Zvezda imala prednost od pet golova, da bi Dinamo sustizao prednost i imao sedmerac na 32:30! Perić je zaustavio ključni sedmerac, zatim izuzetnim odbranama pomogao ekipi da ostvari veoma vrednu pobedu nad možda prvim favoritom ARKUS lige.

Najefikasniji kod Crvene zvezde bili su: Petar Panić i Roten Segal po šest golova, Uroš Simić i Mirko Đurović su dodali po pet, a Nemanja Vučićević četiri.

U Dinamu su po šest pogodaka postigli Marko Perović, Milan Golubović i Danilo Radović.

Partizan je pobedom nad kragujevačkim Radničkim 32:31 (15:14) startovao u novoj sezoni rukometne Arkus lige.

U veoma izjednačenom meču, crno-beli su do trijumfa došli u poslednjih 12 minuta, kada su posle poslednjeg remija (23:23) došli do prednosti od dva i tri pogotka i održavali su je sve do kraja. Gosti iz Kragujevca imali su igrača više u poslednja dva minuta, uspeli su da smanje prednost od tri pogotka na 31:30 27 sekundi do kraja, ali je onda Jović postigao gol iz sedmerca, da bi Utvić sa zvukom sirene postavio konačnih 32:31.

Kod Partizana blistao je Nikola Zečević sa 10 golova iz 13 puteva, Uroš Kojadinović je bo sterlac osam pogodaka, Veljko Popović i Nemanja Jović su dodali po četiri, a Ivan Mićić, Aleksandar Praštalo i Stefan Petrić po dva. Golman Andrej Trnavac je imao 12 odbrana.

U ekipi Radničkog Boško Stanisavljević je bio nezadrživ sa 12 golova iz 14 udaraca, Miloš Barudžić je dodao sedam, Dušan Kasalović i Bogdan Utvić po četiri, Mihajlo Knežević i Filip Grubor po dva.

Komentari (0)

Sport