Ostali sportovi

Odbokašice Srbije odbranu svetske krune počinju večars protiv Kanade

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2022

-

08:35

Odbokašice Srbije odbranu svetske krune počinju večars protiv Kanade
Odbokašice Srbije odbranu svetske krune počinju večars protiv Kanade - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkašice Srbije, odbranu titule osvojene na Svetskom prvenstvu pre četiri godine u Japanu, počeće večeras u 20 časova duelom sa Kanadom, u holandskom Arnemu, u okviru C grupe.

Rival izabranicama selektora Danijelea Santarelija u 2. kolu biće sutra Bugarska u 16.00, takođe u Arnemu, a zatim sledi selidba u Lođ.

Reprezentativke Srbije u Poljskoj će igrati protiv Nemačke 29. septembra (16.00), Kazahstana 30. septembra (13.00) i SAD 1. oktobra (19.00).

"Imamo i neku pozitivnu tremu pred SP. Skoro dva meseca priprema za ovo i možda nam se i malo odužilo sve ovo, ali opet uspeli smo da ostanemo skoncentrisani i maksimalno motivisani za prvenstvo. Mislim da će biti veoma zanimljivo Svetsko prvenstvo i veoma dugo i zbog toga treba da budemo koncentrisani na svaku utakmicu", rekla je Katarina Lazović.

 

 

Svesne su odbojkašice da se od njih očekuje da odbrane krunu.

"Nimalo jednostavan zadatak. Daćemo sve od sebe, prva utakmica je protiv Kanade i nadam se najboljem rezultatu. Takva nam je grupa da možemo malo da se opustimo i da se zagrejemo za ono što posle sledi", izjavila je Jovana Stevanović.

Po četiri prvoplasirane ekipe iz svake od četiri grupe izboriće plasman u drugu fazu turnira u kojoj će selekcije biti smeštene u dve grupe od po osam timova.

Po četiri najbolje plasirane reprezentacije iz novoformiranih grupa učestvovaće u četvrtfinalu 11. oktobra.

Polufinala su zakazana za 12. i 13. oktobar, a meč za treće mesto i finale igraće se 15. oktobra u holandskom Apeldornu.

Komentari (0)

Sport