Ostali sportovi

Jovana Risović: "Trofej Karpata" dobra uvertira pred EP

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2022

-

19:53

Jovana Risović: "Trofej Karpata" dobra uvertira pred EP
Jovana Risović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Srbije će od 29. septembra do prvog oktobra igrati u Bistrici na "Trofeju Karpata" sa selekcijama Slovenije, Španije i Austrije.

Turnir će Srpkinjama poslužiti kao dobra priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se igra u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji u novembru ove godine.

"To su dobre i važne provere, jer će na turniru učestvovati jake selekcije. Tri utakmice u tri dana je pun pogodak, poslužiće nam da se uigramo i da probamo neke nove stvari. Selekcije koje učestvuju na turniru u Rumuniji se nalaze u samom vrhu ženskog rukometa. Međutim, imamo dovoljno igračica na raspolaganju i verujem da ćemo se na kraju nedelje rastati srećne i zadovoljne", izjavila je Risovićeva, preneo je zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije (RS S).

Risovićeva je istakla da su Mediteranske igre, na kojim je osvojena bronza, takođe bila uvertira za EP. Srbija će od četvrtog do 20. novembra igrati u grupi sa Slovenijom, Švedskom i Danskom.

"Očekujem veliku podršku navijača u Sloveniji, jer će nam to puno značiti. Još mesec dana nas očekuje do početka EP. Grupa je teška i zahtevna. Pored domaćina Slovenije, tu su dve skandinavske ekipe, koje se nalaze u svetskom vrhu ženskog rukometa. Nećemo se predati, ići ćemo korak po korak. Samo da sve budemo zdrave. Analiziraćemo jednog po jednog protivnika i tako ćemo se spremati za EP", izjavila je Risovićeva i dodala da u reprezentaciji Srbije vlada sjajna atmosfera.

Rukometašice Srbije se trenutno u Sportskom centru FS S u Staroj Pazovi pripremaju za turnir u Rumuniji.

Komentari (0)

Sport