Ostali sportovi

Pobeda rukometašica Srbije nad Španijom na Kupu Karpata, briljirala Jelena Lavko

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2022

-

19:57

Pobeda rukometašica Srbije nad Španijom  na Kupu Karpata, briljirala Jelena Lavko
Pobeda rukometašica Srbije nad Španijom na Kupu Karpata, briljirala Jelena Lavko - Copyright RSS

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Srbije pobedile su Španiju 30:28 (16:17) u prvom meču na Kupu Karpata u rumunskoj Bistrici. Sutra, od 19.00 časova Srbija igra meč drugog kola protiv domaćina Rumunije.

Bez Jelene Kovačević i Nataše Lovrić, rukometašice Srbije su hvatale ritam igre kako je meč odmicao i posle preokreta u drugom delu, a uz odličnu odbranu, stigle su do trijumfa. 

Blistala je Jelena Lavko, koja je bila enigma za odbranu Španije i sa devet golova bila je najefikasnija na meču. Stojiljkovićeva je takođe prikazala odličnu partiju uz osam golova. 

Za najkorisnijeg igrača na premijernom duelu Kupa Karpata proglašena je Jelena Lavko, ko je bila i najefikasniji akter prve od tri pripremne utakmice rukometašica Srbije.

"Bila je ovo teška i borbena utakmica. U prvom poluvremenu je Španija uspevala da održava blagu prednost, ali smo zatim u nastavku zaigrale bolje u odbrani, ispoštovale sve dogovore koje smo postigle sa trenerom u poluvremenu i ostvarile pobedu. Trofej Karpata je od velikog značaja jer igramo važne utakmice u susret Evropskom prvenstvu, važno je da radimo na detaljima igre i steknemo samopozdanje za sve što predstoji. Sutra igramo sa domaćinom turnira, neće biti lako. Veliki broj naših devojaka igra u Rumuniji, pa se međusobno poznajemo i smatram da nas očekuje dobra utakmica", rekla je Jelena Lavko posle trijumfa nad Španijom.

Srbija: Ćetković, Stošić 2, Vukajlović 1, Lavko 9, Agbaba, Đurašinović, Nuković, Janjušević 3, Risović, Kojić, Jovović 1, Stamenić 1, Bojičić 3, Stoiljković 8, Radević, Tabak, Liščević 2, Petrović, Graovac.

Kup Karpata, 1. kolo

Četvrtak

Srbija - Španija 30:28 (16:17)

Rumunija - Austrija u toku

Petak

Austrija - Španija 16.30

Rumunija - Srbija 19.00

Subota

Srbija - Austrija 16.30

Rumunija - Španija 19.00

Komentari (0)

Sport