Ostali sportovi

Srebro i bronza za srpske MMA borce na prvenstvu Evrope

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2022

-

21:25

Srebro i bronza za srpske MMA borce na prvenstvu Evrope
Srebro i bronza za srpske MMA borce na prvenstvu Evrope - Copyright IMMAF

veličina teksta

Aa Aa

Srpski MMA borci prvi put su učestvovali na prvenstvu Evrope i osvojili su dve medalje, srebrnu i bronzanu.

Srebrnu medalju osvojio je Ognjen Mićović, a bronzanu Dževad Baltić.

Većinu mečeva Mićović rešio u prvoj rundi i to RNC-om, dok je Baltić do trijumfa dolazio najčešće giljotinom.

Amaterska MMA reprezentacija Srbije prvi put je nastupala na IMMAF Evropskom prvenstvu, a borci su već dokazali da im je mesto u samom vrhu. 

Mićović, koji je uzeo srebro u velter kategoriji, dominirao je sve do finala u kom je odlukom sudija izgubio od Finca Omara Tugareva. Veći deo mečeva Mićović je rešio već u prvoj rundi i to RNC-om.

Drugi srpski borac, Dževad Baltić, takođe je bio više nego dominantan u poluteškoj kategoriji i osvojio je bronzanu medalju. Nekoliko mečeva je završio giljotinom.

Na putu do odličja nisu imali nimalo lake protivnike, ali zahvaljući dobrom vođenju trenera Jusufa Hajrovića i Save Lazića, Baltić i Mićović su pokazali zašto su veliki potencijal srpskog MMA sporta.

Luka Nikolić, predsednik MMA saveza Srbije koji je preporodio ovaj sport od kada je preuzeo vođenje krovnom organizacijom, nije krio zadovoljstvo zbog rezultata postignutih u Italiji.

"S obzirom na to da je ovo prvo naše pojavljivanje na IMMAF Evropskom prvenstvu za amatere - više sam nego zadovoljan. Svaka čast momcima i njihovim trenerima. Ovo je još jedan pokazatelj da Srbija ima veliki potencijal kada je reč o MMA sportu. Takođe, srebrna i bronzana medalja pokazuju da naši klubovi dobro rade i odgajaju prave borce. Moram da kažem i da MMA Savez ima svoje mesto u ovim pobedama. Radimo dalje i idemo po još medalja",  istakao je Nikolić.

Komentari (0)

Sport