Ostali sportovi

Marsenić pred kvalifikacije za EP: Finska je za nas nepoznanica

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2022

-

20:00

Marsenić pred kvalifikacije za EP: Finska je za nas nepoznanica
Mijajlo Marsenić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u januaru 2024. godine, rukometaši Srbije dočekuju Finsku.

"Orlovi" se nalaze u Drugoj grupi, a pored Finaca, tu su još i selekcije Norveške i Slovačke.

Srbija će sutra od 18 časova ugostiti Finsku u Novom Sadu, reprezentativac Mijajlo Marsenić je optimista pred ovaj meč.


"Srećni smo što smo svi tu na okupu najzad posle dugo vremena i posle uspeha u utakmicama baraža za Svetsko prvenstvo sa Slovenijom. Očekuje nas vrlo važan meč protiv Finske, koja je u ovom trenutku za nas nepoznanica. Trener je pripremio dosta materijala sa kojim se trenutno upoznajemo i nadamo se da će utakmica proći po nas kako treba. Pozvao bih sve navijače da dođu u SPENS i da nas podrže i da pobedom otvorimo ovaj kvalifikacioni ciklus", rekao je Marsenić.

Srbija će u drugom kolu u nedelju gostovati Slovačkoj u Prešovu.

"Očekujem da ćemo u utakmici sa Finskom pružiti svoj maksimum. Nama je najbitniji ovaj prvi period, da u ove dve utakmice uđemo kako treba i da pobedimo. Ta četiri boda su nam uvod u sve što dolazi kasnije u januaru. Nadam se da ćemo ostati svi zdravi za mečeve koji nam slede sutra i u nedelju, pružićemo sve od sebe, potrudićemo se da pokažemo naš kvalitet na terenu i da omogućimo ljudima da budu srećni i da uživaju u dobrom rukometu", rekao je golman našeg nacionalnog tima Dejan Milosavljev.

Dva najbolja tima iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane selekcije pridružiće se domaćinu Nemačkoj i osvajačima medalja sa prethodnog EP - Švedskoj, Španiji i Danskoj na narednom kontinentalnom šampionatu.

Komentari (0)

Sport