Ostali sportovi

Strelci Srbije na Svetskom prvenstvu u gađanju vazdušnim i MK oružjem: Medalju juri 11 takmičara

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2022

-

09:38

Strelci Srbije na Svetskom prvenstvu u gađanju vazdušnim i MK oružjem: Medalju juri 11 takmičara
Strelci Srbije na Svetskom prvenstvu u gađanju vazdušnim i MK oružjem: Medalju juri 11 takmičara - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kairo će od danas do 25. oktobra biti domaćin najbojim svetskim strelcima, a sSrbiju će na ovom takmičenjuredatvljati 11 takmičara.

U disciplinama vazdušna i malokalibarska puška trostav boje Srbije braniće Milutin Stefanović, Milenko Sebić  i Lazar Kovačević, a u ženskoj konkurenciji Andrea Arsović, Teodora Vukojević i Sanja Vukašinović.

Disciplina vazdušni i malokalibarski pištolj u muškoj konkurenciji rezervisna je za Damira Mikeca (obe discipline), Dimitrija Grgića i Duška Petrova (vazdušni pištlj), a u ženskoj konkurenciji vazdušnim pištoljem će gađati Zorana Arunović i Brankica Zarić, dok će sastavi miks parova biti određeni na samom takmičenju.

Ovo prvenstvo je drugo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Parizu, a broj raspoloživih kvota je dvostruko veći u odnosu na nedavno završeno Evropsko prvenstvo u Vroclavu. U svim olimpijskim disciplinama u vazdušnom i MK oružju, strelcima su na raspolaganju po četiri kvote.

Pored ovog takmičenja, naši reprezentativci će u 2023. imati šanse za olimpijske vize na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Talinu, na Evropskim igrama u Krakovu (sve discipline) i na Svetskom šampionatu u svim disciplinama u Bakuu. U 2024. godini, uoči OI na programu su tri takmičenja – kontinentalni šampionat vazdušnim oružjem u Đeru i dva olimpijska kvalifikaciona turnira.

Komentari (0)

Sport