Ostali sportovi

Uspešan početak kvalifikacija za EP: Srbija nadigrala Finsku u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2022

-

19:28 >> 19:38

Uspešan početak kvalifikacija za EP: Srbija nadigrala Finsku u Novom Sadu
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije uspešno su počeli kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, koje će se 2024. godine održati u Nemačkoj. Pred punim tribinama dvorane “Spens“ u Novom Sadu savladana je Finska 34:24 (19:11) u prvom kolu Grupe 2, gde se nalaze još i reprezentacije Norveške i Slovačke.

Glavni konkurenti “orlovima“ za prvo mesto u grupi biće svakako Norveška, predvođena Sagosenom i Bartholdom, međutim, ni Slovake ne treba potceniti, koji će nam za četiri dana, biti prva ozbiljnija provera u grupi.

Što se tiče duela sa Finskom, Srbija je od starta zaigrala sa autoritetom i već nakon nekoliko minuta pokazala ozbiljnu razliku u kvalitetu. Odličnom timskom igrom i čvrstom odbranom, stekla je dvocifrenu prednost već u finišu poluvremena (17:7), da bi posle nekoliko lepih poteza Grunlanda, Srbija otišla na odmor sa +8 (19:11).

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo, Srbija je održavala visoko vođstvo, tranzicijom je dolazila do lakih poena, a u ovom periodu naročito su se istakli Vorkapić i Pešmalbek, kao i Radivojević, koji je tri od svoja četiri gola postigao sa penala u finišu.

Naredni rival Srbiji biće Slovačka, koja će sutra odmeriti snage sa Norvežanima.

Komentari (0)

Sport