Ostali sportovi

Uroš Stevanović: Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje

Komentari

Autor: Euronews

19/10/2022

-

13:09

Uroš Stevanović: Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje
Uroš Stevanović: Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović istakao je da je ponosan što je postao trener nacionalne selekcije. On je juče imenovan za naslednika Dejana Savića, koji nakon deset godina napustio klupu "delfina".

"Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Ponosan sam ali i svestan velike odgovornosti koju preuzimam. Zahvalio bih se Vaterpolo savezu Srbije i predsedniku Jeleniću na poverenju. Obećavam veliki rad da bi napravili atmosferu, rezultat i iskoristili ogroman potencijal ekipe na vrednostima i tradiciji vaterpola u Srbiji", rekao je Stevanović i dodao:

"U kratkom roku moram da obavim razgovore oko formiranja stručnog štaba i napravimo plan i program za obaveze koje nas očekuju u narednom periodu. Pred nama su od jula četiri takmičenja za godinu dana gde želimo da osvojimo medalje. Tu su svetsko prvenstvo u Japanu, evropski šampionat u Izraelu, zatim svetski šampionat u Kataru i na kraju Olimpijske igre u Parizu", zaključio je novi selektor.

Stevanović je ujedno i trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevcam, a od 2014. do 2018. godine bio je saradnik Saviću u reprezentaciji Srbije.

Komentari (0)

Sport