Ostali sportovi

Rukometašice u kompletnom sastavu nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo

Komentari

Autor: Euronews

27/10/2022

-

14:23

Rukometašice u kompletnom sastavu nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo
Rukometašice u kompletnom sastavu nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ženska rukometna reprezentacija Srbije predano brusi formu za predstojeće Evropsko prvenstvo koje je na programu od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Iako je pripremni period kratak, tabor Srbije predvođen selektorom Urošem Bregarom ima jasan plan kako bi naša reprezentacija što spremnija otputovala na prvenstvo Starog kontinenta. Posle nekoliko uvodnih treninga u Staroj Pazovi, ekipa je kompletna, pa će drugi deo tempiranja forme biti intenzivniji, a rukometašice će se boriti za mesto u timu odabranih koji će početkom sledeće nedelje putovati u Celje.

Uoči prepodnevnog treninga, Marija Petrović i Jovana Kovačević osvrnule su se na učinjeno dosad.

Marija Petrović je jedna od igračica koja se u sredu priključila pripremama, s oprezom gleda na prve mečeve u Sloveniji, ali veruje u ekipu: "Konačno smo sve na broju i možemo da kažemo da su juče zvanično počele pripreme. Sve ide kako treba. Pred nama je veliko takmičenje, za početak tri teške utakmice od kojih će prva biti najveći izazov. Pružićemo sve od sebe kako bismo što bolje počele Evropsko prvenstvo".

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B protiv Švedske, Danske i Slovenije:

"Znamo da smo izvukli možda jednu od najtežih grupa na prvenstvu. Imamo cilj da svaku utakmicu odigramo što bolje, da pružimo maksimum u svakoj, samim tim će doći i rezultat. Švedsku znamo, igrale smo protiv njih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kod kuće smo ih pobedile, na strani izgubile. Međutim, igramo na neutralnom terenu, tu je sve moguće. Imamo ekipu i šansu da pobedimo i mislim da ćemo to i da ostvarimo.

Rano je za prognoze, ali pozitivnog duha ne manjka: "Atmosfera je dobra, imamo i nove igračice, ali i nekoliko iskusnih. Nadam se što boljem plasmanu, trudićemo se, pa ćemo da vidimo", rekla je Petrović.

Jovana Kovačević nema bojazan od kraćeg pripremnog perioda: "Svakako da nemamo dovoljno vremena, nikad nećemo ni imati idealan vremenski period za pripremu. Međutim, trudimo se da svaki trening iskoristimo na najbolji mogući način i da se tokom preostalih nekoliko dana pirpremimo što bolje".

Uz pozitivnu atmosferu koja ih krasi, rukometašice Srbije spremne su za izazove u Sloveniji: "Želje ne manjka, imamo veliku motivaciju da pružimo sve od sebe, da se trudimo, iz utakmice u utakmicu idemo sve bolje i videćemo kako će biti na kraju".

Srbija je ukrstila koplja sa Švedskom u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat, dok je protiv Slovenije igrala prošle godine na Svetskom prvenstvu: "Utakmice neće biti kao prethodne, ali znamo kakav rukomet igraju protivnice i iskustvo koje imamo protiv njih sigurno će pomoći. Sve ekipe će imati veliku želju, kao i mi, to je sigurno. Najbolji će pobediti, videćemo".

Kao adut više na terenu ističe "Ambicije i ciljevi su nam jako visoki, da pružimo sve od sebe. Atmosfera i energija su na zavidnom nivou i to će nam dosta značiti na terenu", jasna je Kovačević.

Komentari (0)

Sport