Ostali sportovi

Ubedljiva pobeda Partizana protiv Crvene zvezde u Arkus ligi

Komentari

Autor: Euronews

29/10/2022

-

19:41

Ubedljiva pobeda Partizana protiv Crvene zvezde u Arkus ligi
Ubedljiva pobeda Partizana protiv Crvene zvezde u Arkus ligi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Partizana ubedljivo su pobedili Crvenu zvezdu 35:28 (22:12) u derbi utakmici 6. kola Arkus lige. Sa nova dva boda, crno-beli su se izjednačili sa Vojvodinom i Pančevom, koji takođe imaju skor od pet trijumfa i jednog poraza, dok je Zvezda na petom mesto sa 4-2.

Lider u šampionatu Srbije je Metaloplastika sa pet pobeda, s tim što će nešto kasnije završiti svoju utakmicu 6. kola protiv Obilića.

Partizan je na Banjici protiv najvećeg rivala odigrao prvo poluvreme za pamćenje, a tome u prilog ide činjenica da su crno-beli za 30 minuta igre dali neverovatna 22 gola, a primili svega 12.

"Rešetali" su rukometaši Partizana gol Zvezde sa svih, a pre svega sa bekovskih pozicija. Brza i raznovrsna igra, kao i maksimalno korišćenje kontranapada doveli su do ogromnih "plus 10" na pauzi. Posebno raspoloženi u prvih pola sata bili su Uroš Kojadinović sa sedam, Nikola Zečević sa pet i Stefan Petrić sa četiri gola. Briljirao je i golman Andrej Trnavac sa osam odbrana.

U tom periodu igre, u ekipi Crvene zvezde raspoložen je bio kapiten Draško Nenadić sa četiri gola. Crnogorski reprezentativac Branko Kankaraš je postigao dva, baš kao i član izraelskog nacionalnog tima Segal Rotam, koji je već u prvom delu morao da izađe zbog povrede.

Zvezda je povela, ali je domaćin serijom 3:0 preokrenuo rezultat i tu prednost više nije ispuštao do kraja meča. Sve što su izabranici trenera Ratka Đurkovića uspeli da urade je da u tri navrata priđu na gol zaostatka 2:3, 5:6 i 6:7, kada je Nenadić iskoristio penal. Posle tog 12. minuta na terenu je postojao samo jedan tim – Partizan.

U preostalih 18 minuta prvog poluvremena Partizan je postigao čak 15, a gosti svega pet golova.

U drugom delu nije bilo previše oscilacija u rezultatu i razlika se uglavnom kretala oko one koja je bila na poluvremenu. Praktično se igralo gol za gol, s tim da je ritam, koji je pre svega forsirao domaćin u prvih 30 minuta, značajno opao. Zvezda je serijom od 3:0 na kraju, ipak, ublažila poraz na podnošljivih "minus 7".

Kojadinović je bio najbolji strelac sa 10 golova, u stopu ga je pratio Petrić sa osam, dok je Zečević postigao sedam. U ekipi Crvene zvezde istakao se Nenadić sa šest golova. Trnavac je utakmicu završio sa 15 odbrana, njegove kolege među stativama gola Zvezde Janko Gemaljević i Dimitrije Jelić sa pet i četiri odbrane. 

PARTIZAN: Jović, Cvijetić, Vesković, Radivojević 2, Baćanović, Beloševac, Varga 1, Trnavac (15 odbrana), Kojadinović 10, Zečević 7, Mićić 4, Gudurić, Praštalo, Popović, Lazić 3, Petrić 8.

CRVENA ZVEZDA: Đurović 3, Horvat 3, Simić 2, Nenadić 6, Ramzi 4, Kolundžić 2, Gemaljević (5 odbrana), Majes, Jelić (4 odbrane), Rotem 2, Šigić, Vučićević 1, Knežević 1, Bujišić, Šljkuić 1, Kankaraš 3.

Komentari (0)

Sport