Ostali sportovi

Možemo da pobedimo Švedsku: Selekor rukometašica Uroš Bregar optimista pred početak EP

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2022

-

09:48

Možemo da pobedimo Švedsku: Selekor rukometašica Uroš Bregar optimista pred početak EP
Možemo da pobedimo Švedsku: Selekor rukometašica Uroš Bregar optimista pred početak EP - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Selektor ženske rukometne reprezentacije Uroš Bregar izjavio je u Celju da njegova ekipa mora da zaustavi brzu igru rukometašica Švedske u utakmici 1. kola Evropskog prvenstva.

Srbija se na ovom takmičenju nalazi u grupi B, gde će joj rivali još biti reprezentacije Danske, Švedske i domaće Slovenije.

"Švedska je predstavnik skadinavskog rukometa, što znači da igraju jaku odbranu. Oni žive od lakih golova i igraju kroz tranziciju. Mi moramo da zaustavimo njihovu bekovsku liniju, igraju na brzinu jer nemaju nikoga ko šutira iz udaljenosti. Ako zaustavimo njihov protok lopte i igru dva na dva, možemo da se nadamo uspehu", izjavio je selektor Srbije na konferenciji za medije dan pred utakmicu sa Švedskom.

Desni bek reprezentacije Srbije Anđela Janjušević je naglasila da ih očekuje težak meč sa skandinavskom ekipom.

"Imale smo dosta vremena da se pripremimo, sa njima smo igrali dve pripremne utakmice. Bitno je što smo jednom pobedile, jer smo pokazale da možemo da igramo sa njima. Ako budemo dobro igrali u duelima, neće biti problema. Utakmica traje 60 minuta i važno je da budemo skoncentrisane od početka do kraja. Od nas zavisi kako ćemo otvoriti prvenstvo jer znamo koliko je važna ta prva utakmica", izjavila je Anđela Janjušević.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo

Petak

Grupa A

Mađarka - Švajvarska 18.00

Norveška - Hrvatska 20.30

Grupa B

Danska - Slovenija 18.00

Švedska - Srbija 20.30

Subota

Grupa C

Francuska - Severna Makedonija 18.00

Holandija - Rumunija 20.30

Grupa D

Crna Gora - Španija 18.00

Poljska - Nemačka 20.30

Komentari (0)

Sport