Ostali sportovi

Ubedljiv poraz rukometašica Srbije od Danske na Evropskom prvenstvu

Komentari

Autor: Euronews

06/11/2022

-

22:03

Ubedljiv poraz rukometašica Srbije od Danske na Evropskom prvenstvu
Uroš Bregar - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Srbije poražene su i u drugom meču na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. U meču grupe B, Danska je slavila rezultatom 34:21 (18:11).

Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu. Kao i na premijeri protiv Švedske (21:27), u igri Srpkinja bilo je mnogo propusta, pogotovu u napadu. Nisu koristile situaciju kada su imale igrača više, a za brojna pogrešna dodavanja pred golom rivalki bile su kažanjavane u kontrama i sve više imale rezultatski zaostatak. 

Izabranice Uroša Bregara su u 13. minutu golom Krsitine Liščević izjednačila na 6:6, ali su potom Dankinje ponovo stekle pristojniju prednost, a pogotkom Mije Hojlund u poslednjoj sekundi prvog dela na odmor su otišle sa vođstvom  18:11. 

U nastavku Srbija nije imala snage za preokretom, zabeležila je ubedljiv poraz i dovela sebe u teškoj situaciji kada je u pitanju palsman u narednu rundu takmičenja.

Najefikasnije u timu Srbije bile su Jovana Stoiljković sa 6 golova, Anđela Janjušević sa 4 i Jelena Lavko sa 3 pogotka, a u pobedničkom timu Hejndal, Ostergard i Tranborg sa po 4 pogotka. 

U trećem kolu odmeriće snagu protiv domačina Slovenije, meč se igra u utorak od 18 časova. 

Grupa B, drugo kolo

Slovenija - Švedska 22:33 (13:14)

Srbija - Danska 21:34 (11:18)

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport