Ostali sportovi

Selektor rukometašica Srbije širi optimizam : Uradićemo sve da dobijemo Sloveniju na EP

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2022

-

15:46

Selektor rukometašica Srbije širi optimizam : Uradićemo sve da dobijemo Sloveniju na EP
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Srbije, posle dva startna poraza od Danske i Švedske, sutra će igrati sa Slovenijom od 18 sati, a bilo kakva pobeda vodi ih u drugu fazu ukoliko Danska osvoji bod ili savlada Švedsku. U suprotnom morale bi da pobede rivala sa osam golova razlike da bi bile prošle dalje.

Selektor ženske reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio da će rukometašice učiniti sve da dobiju sutrašnji meč u trećem kolu grupe B na Evropskom prvenstvu u Celju. 

"Nakon analiza koje smo obavili tokom noći, imamo najveće probleme sa organizacijom napada. Pravimo dosta grešaka i sa igračem više. U organizaciji napada je čitav pritisak na Kristini Liščević i to je teško. Na poslednjoj utakmici moramo da joj pomognemo, da nađemo neka nova rešenja i to je prvi zadatak za utakmicu sa Slovenijom", rekao je Bregar, a prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srbija je prošle godine pobedila Sloveniju 31:25 na Svetskom prvenstvu.

"Što se mene tiče uradićemo sve da dobijemo ovu utakmicu. Biće teško, Slovenija je veoma motivisana zbog igre na domaćem terenu, a mi moramo da uradimo mnogo bolji posao od onoga što smo pokazali do sad. Slovenija je u prvoj utakmici na takmičenju igrala fenomenalno, iskoristila loš dan Danske, iskoristili su priliku koja im je bila pružena i dobili dva boda".

On je ponovio da Srbija ima tešku grupu na EP.

"Danska i Švedska na svakom takmičenju završavaju među pet najboljih selekcija. Bilo nam je zaista teško u prva dva kola, jer nemamo dovoljno rotacija koje bih želeo kao trener. Mi moramo da budemo bolji i želeo bih da u poslednjoj utakmici u ovoj grupi pokažemo drugačije lice", zaključio je Bregar.

Komentari (0)

Sport