Ostali sportovi

Ðula Mešter novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije

Komentari

Autor: Euronews

13/11/2022

-

16:41

Ðula Mešter novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije
Ðula Mešter novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Bivši odbojkaški reprezentativac Ðula Mešter izabran je danas za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini OSS u Beogradu.

Mešter je do sada bio potpredsednik OSS.

Delegate Skupštine na početku rada pozdravio je Zoran Gajić dosadašnji predsednik OSS, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije. Skupštini OSS prisustvovalo je 49 od 50 delegata.

Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS. Jelena Nikolić će biti prvi potpredsednik, a potpredsednici Petar Bogunović i Vesna Ðurišić. To je ujedno sastav predsedništva OSS.

"Mešter je u skladu sa Statutom OSS predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora. Mešter, kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OS S izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028", navodi se u saopštenju OSS.

Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik. On je sa reprezentacijom osvojio 12 medalja na velikim takmičenjima.

Komentari (0)

Sport