Ostali sportovi

Crna Gora stala u polufinalu: Danska u borbi za zlato na Evropskom prvenstvu

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2022

-

19:24

Crna Gora stala u polufinalu:  Danska u borbi za zlato na Evropskom prvenstvu
Rukometašice Danske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Danske plasirale su se u finale Evropskog prvenstva koje se održava u Sloveniji. Na meču u Stožicama u Ljubljani pobedili su Crnu Goru rezultatom 27:23 (14:10) i u borbi za zlatnu medalju čekaju boljeg iz duela Norveška - Francuska.

Skandinavke su prelomile u poslednjih 15 mninuta, stekle su pet golova prednosti  (20:15), sačuvale ga do kraja i nakon 18 godina ponovo će se boriti za najsjajnije odličje.

Crnogorke su bolje otvorile meč golovima Jovanke Radičević i Đurđine Jauković u 8. minutu povele su rezultatom 6:3. Dankinje su uzvratile serijom 5:0, preokrenule na 8:6, a do kraja poluvremena uvećale na 14:10. U tim momentima na golu Danske briljirala je Sandra Toft koja je zabeležila šest odbrana. 

  
Danska nije iskoristila nekoliko napada na početka drugog dela i u 36. minutu Crna Gora je izjednačila na 14:14. Usledio je žestok odgovor Dankinja koje su preuzele vođstvo ne dozvolivši rivalu da ga ugrozi. 

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Ema Fris sa 7 golova, dok je Mie Hejlund postigla 6, a golman Sandra Toft upisala je devet uspešnih intervencija.

U redovima Crne Gore  istakle su se Đurđina Jauković i Itana Grbić sa po 7 golova.

Komentari (0)

Sport