Ostali sportovi

Rukometašice Crne Gore osvojile treće mesto na Evropskom prvenstvu

Komentari

Autor: Euronews

20/11/2022

-

19:53

Rukometašice Crne Gore osvojile treće mesto na Evropskom prvenstvu
Rukometašice Crne Gore osvojile treće mesto na Evropskom prvenstvu - Copyright EHF

veličina teksta

Aa Aa

Rukometašice Crne Gore osvojile su treće mesto i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu jer su posle produžetaka pobedile selekciju Francuske 27:25 (22:22, 12:13).

Viđen je nesvakidašnji rolerkoster u poslednjih 10 minuta sa raspletom kakav se retko viđa. Crnogorke su imale tri gola prednosti (20:17), Francuskinje su serijom od 4:0 povele 21:20 na dva minuta pre kraja. Crnogorke su preko Jauković ponovo povele 22:21 i na osam sekundi pre kraja Grbićeva je napravila isključenje a zatim nije dozvolila da rivalke izvedu loptu pa je uz crveni karton Francuska dobila sedmerac na dve sekunde pre kraja. Zadi je bila hladnokrva, pa su se igrali produžeci.

 

 

U produžecima se vodila velika borba u kojoj su se Crnogorke bolje snašle, imale su više živaca, pa su slavile 27:25. Francuskinja Zadi je u 69. minutu promašila sedmerac i sve je bilo gotovo. 

Kod Crnogorki najefikasnije su bile Jauković i Radičević sa po šest golova. Grbićeva i Petikosićeva su postigle po četiri. Kod Frabncuske Granije i Minko postigle su po četiri gola.

Komentari (0)

Sport