Ostali sportovi

Fjuri odbranio pojas teške kategorije protiv Čisore, a potom prozvao Usika: Već sam pobedio jednog Ukrajinca

Komentari

Autor: Euronews

04/12/2022

-

11:48 >> 11:50

Fjuri odbranio pojas teške kategorije protiv Čisore, a potom prozvao Usika: Već sam pobedio jednog Ukrajinca
Tajson Fjuri - Copyright AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Britanski bokser Tajson Fjuri odbranio je pojas svetskog prvaka teške kategorije u WBC diviziji na stadionu Totenhema u Londonu, gde je pred 60.000 gledalaca pobedio sunarodnika Dereka Čisoru.

“Kralj Cigana“ je po treći put odbranio titulu šampiona sveta, a do pobede u velikom britanskom okršaju došao je posle tehničkog nokauta na kraju 10. runde.

Tajson Fjuri je tokom većeg dela borbe dominirao u ringu, zahvaljujući odličnoj kretnji, brzim kombinacijama i dužim rukama, sa kojima je konstantno držao rivala na distanci.

Derek Čisora je na kraju primio veliki broj udaraca, zbog čega mu se oko u 10. rundi kompletno zatvorilo, što je navelo sudiju Viktora Lahlina da prekine meč i proglasi pobedu Fjurija.

Arbitar je i ranije želeo da okonča susret, ali Čisora nije želeo da odustane. Hrabrost i volja Britanca da ostane do kraja izazvalo je oduševljenje kod Fjurija, koji je posle meča poljubio rivala u glavu i čestitao mu na odličnoj borbi.

Međutim, Fjuri nije samo pričao o hrabrosti Čisore, već je iskoristio trenutak da prozove Aleksandra Usika, šampiona WBA, WBO i IBF divizije, koji je sinoć bio na tribinama stadiona u Londonu.

“Gde je zec Usik? Ti si sledeći... Možda si pobedio bodibildera (Entoni Džošua), ali ja nisam bodibilder. Ja ću da te patosiram. Već sam jednoj Ukrajinca sredio (Vladimira Klička), a sada je došao i tvoj red“, rekao je Tajson Fjuri u ringu posle borbe.

Ukoliko Usik odgovori na pozive Fjurija i Tajson izađe kao pobednik iz te borbe, bokserski svet će prvi put od 1999. godine i Lenoksa Luisa dobiti neprikosnovenog šampiona koji je u istom trenutku držao sva četiri pojasa.

Tajson Fjuri je neporažen u karijeri sa 32 pobede i remijem protiv Dionte Vajldera.

 

Komentari (0)

Sport