Ostali sportovi

Sebastijan Nađ najbolji rvač Srbije za 2022

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2022

-

18:20

Sebastijan Nađ najbolji rvač Srbije za 2022
Sebastijan Nađ - Copyright FOTO TANJUG/ Vladimir Sporcic

veličina teksta

Aa Aa

Rvač Spartaka, Sebastijan Nađ, proglašen je za najboljeg u Srbiji za 2022. godinu u izboru Rvačkog saveza Srbije.

Nađ je ove godine osvojio jednu od četiri zlatne medalje za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Beogradu:

"Kada smo u januaru počeli sa pripremama i zaista vrlo napornim radom o svemu ovom nisam mogao ni da sanjam. Međutim, treneri sa kojima sarađujem su odradili fantastičan posao. Savez nam je pružio svu neophodnu logističku podršku i uradili smo ono što niko nije očekivao i što je delovalo kao nešto nemoguće. Osvojili smo četiri zlata na šampionatu sveta, a ja sam uz sve to proglašen za najboljeg rvača u Srbiji".

Nađ je sa svojim klubom poražen u finalu plej-ofa Superlige od Proletera iz Zrenjanina:

"Znao sam da ćemo se sresti u finalu. Bilo je zaista mnogo teško. Odlični smo drugari, ali kad je borba u pitanju obojica dajemo sve od sebe. Taj trijumf mi je mnogo značio, bio sam veoma srećan. Godinu sam tako okončao na najbolji mogući način i to mi je veliki podstrek da i dalje nastavim sa predanim radom. Najteži mi je bio period u kome sam morao da skidam kilograme ako bih se na Svetskom prvenstvu u Beogradu takmičio u kategoriji do 63 kilograma. To je bio mukotrpan proces, ali na kraju se sve isplatilo i sva ta odricanja kao i osmomesečne naporne pripreme dale su željeni rezultat".

Još jedna potvrda vrednosti srpskih rvača nedavno je stigla i proglašenjem Zurabija Datunašvilija za najboljeg sportistu u izboru Olimpijskog komiteta Srbije:

"Odmah sam ga zvao telefonom da mu čestitam. Svaka mu čast. Mislim da je zaslužio sve to jer je zaista imao neverovatnu godinu iza sebe, ako uostalom i svi mi. Mislim da je ta nagrada koju je dobio Zura mnogo važna za srpsko rvanje. Ona je pokazatelj i još jedna potvrda da smo uspešni, da imamo rezultat i da je Rvački savez ozbiljna organizacija“, konstatovao je Nađ.

On je dodao da je od izuzetnog značaja što će Beograd i naredne godine biti domaćin Svetskog prvenstva:

"Već 9. januara počinjemo sa pripremama. Idemo na Divčibare gde ćemo trenirati do 2. februara. Tamo ćemo sprovesti bazične pripreme, akcenat će biti u radu na kondiciji sa tegovima i to će biti najteži ali i najvažniji period treninga. Ponovo ćemo biti u prilici da na Svetskom prvenstvu rvemo na našem terenu, pred domaćom publikom, a jedan od glavnih ciljeva biće da obezbedimo što veći broj normi za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu“, zaključio je Nađ.

Komentari (0)

Sport