Ostali sportovi

Srbija danas protiv Nemačke u drugom kolu Svetskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2023

-

09:02

Srbija danas protiv Nemačke u drugom kolu Svetskog prvenstva
Srbija danas protiv Nemačke u drugom kolu Svetskog prvenstva - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaška reprezentacija Srbije uspešno je počela Svetsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Poljskoj i Švedskoj. Na startu turnira savladan je Alžir 36:27, a danas je red na novi ispit. "Orlovi" se od 18 časova sastaju sa Nemačkom u derbiju drugog kola Grupe E, a taj duel možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 2 Premium.

Ulog u Katovicama biće veliki, pošto su obe ekipe slavile u prvom kolu. Nemačka je bila bolja od azijskog prvaka Katara (31:27), pa će pobednik ovog meča verovatno obezbediti prvo mesto u Grupi.

Nemačku reprezentaciju sa klupe predvodi Islanđanin Alfred Gislason, koji je silom prilika podmladio selekciju, pošto su se neki bitniji igrači oprostili od nacionalnog tima, kao što su Hendrik Pekeler, Patrik Vinček i Štefan Vajnhold. Međutim, uprkos tome "panceri" imaju dovoljno kvaliteta na najvećoj smotri, a osovinu tima čine Juri Knor na poziciji srednjeg beka, Johanez Gola na pivotmenu i Andreas Volf na golu.

U pitanju je rival koji je znatno neugodniji od Alžira. Naročito će biti teško zaustaviti Nemačku u tranziciji, a više o tome govorio je selektor Srbije Toni Đerona.

"Početak meča sa Alžirom nije bio onakav kakav smo očekivali, ali je tim ostao miran i odradio posao. Najvažnije da su svi igrači dobili određenu minutažu i da su svi odgovorili zadacima. Nemačka ima tim koji je pun samopouzdanja i očekujem veliku borbu. Mi smo spremni. Gledali smo njihove utakmice i analizirali ih. Znamo sistem u kojem igraju. Nema sumnje da poseduju veliki kvalitet, ali smo spremni za borbu svih 60 minuta", rekao je Toni Đerona.

"Orlovi" su imali izvesnih problema u odbrani protiv Alžira u prvom poluvremenu, a prema rečima levog beka Srbije Ilije Abutovića, to ne sme da se ponovi protiv Nemačke. 

"Bolje poznajemo ekipu Nemačke nego selekciju Alžira. Dobro se spremamo, ali moramo da igramo na višem nivou nego juče i da se nadamo najboljem rezultatu. Ono što je sigurno jeste da nećemo odustajati i da ćemo se boriti svih 60 minuta bez obzira na razvoj situacije“, zaključio je Abutović.

Svetsko prvenstvo, drugo kolo.

Grupa "E"

Nemačka - Srbija 18:00 (Arena 2 Premium)
Katar - Alžir 20:30 (Arena sport 6)

Grupa "F"

Severna Makedonija - Holandija 18:00 (Arena sport 5)

Norveška - Argentina 20:30 (Arena sport 5)

Grupa "G"

Egipat - Maroko 18:00 

Hrvatska - SAD 20:30

Grupa "H"

Belgija - Tunis 18:00
Danska - Bahrein 20:30

Komentari (0)

Sport